Šokolaadikook võib olla ka tervislik. Kui valmistad selle kikerhernestest, ammutad iga ampsuga ka kehale tarvilikke kiudaineid. Huvitavaid soodsaid retsepte leiad Tervise arengu instituudi retseptivihikust «Abiline».
SÄÄSTURETSEPT ⟩ Šokolaadikoogi saab valmistada ka kikerhernestest
Šokolaadikook kikerhernestest
- 1 spl (15 g) rapsiõli
- 1 purk (400 g) konserveeritud kikerherneid
- 2 muna
- 3 spl (20 g) kakaod
- umbes 1,5 tl (15 g) mett
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 50 g tumedat šokolaadi
- Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata ahjuvorm (diameetriga umbes 24 cm) või ahjuplaat (mõõtudega umbes 26 x 22 cm) küpsetuspaberiga ja määri õliga.
- Püreesta mikseriga konserveeritud kikerherned ühtlaseks pastaks.
- Lisa pastale munad, kakao, sool, mesi ja küpsetuspulber, sega ühtlaseks massiks.
- Aeglaselt segades lisa massile riivitud tume šokolaad.
- Vala tainas vormi ja jäta šokolaadikook 20–25 minutiks 180 kraadini eelsoojendatud ahju küpsema. Lase magustoidul enne tükkideks lõikamist vähemalt 20 minutit jahtuda.