Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

SÄÄSTURETSEPT Šokolaadikoogi saab valmistada ka kikerhernestest

Copy
Šokolaadikook kikerhernestest
Šokolaadikook kikerhernestest Foto: Tervise arengu instituut

Šokolaadikook võib olla ka tervislik. Kui valmistad selle kikerhernestest, ammutad iga ampsuga ka kehale tarvilikke kiudaineid. Huvitavaid soodsaid retsepte leiad Tervise arengu instituudi retseptivihikust «Abiline».

Šokolaadikook kikerhernestest

  • 1 spl (15 g) rapsiõli
  • 1 purk (400 g) konserveeritud kikerherneid
  • 2 muna
  • 3 spl (20 g) kakaod
  • umbes 1,5 tl (15 g) mett
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g tumedat šokolaadi
  1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata ahjuvorm (diameetriga umbes 24 cm) või ahjuplaat (mõõtudega umbes 26 x 22 cm) küpsetuspaberiga ja määri õliga.
  2. Püreesta mikseriga konserveeritud kikerherned ühtlaseks pastaks.
  3. Lisa pastale munad, kakao, sool, mesi ja küpsetuspulber, sega ühtlaseks massiks.
  4. Aeglaselt segades lisa massile riivitud tume šokolaad.
  5. Vala tainas vormi ja jäta šokolaadikook 20–25 minutiks 180 kraadini eelsoojendatud ahju küpsema. Lase magustoidul enne tükkideks lõikamist vähemalt 20 minutit jahtuda.

Märksõnad

Tagasi üles