Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

SÄÄSTURETSEPT Kalasupp valmib kiiresti

Copy
Kalasupp
Kalasupp Foto: Üllar Priks / Sakala

Tervise arengu instituudi retseptivihikus «Abiline» õpetatakse, kuidas saab 25 minutiga lauale maitsva kalasupi.

  • 1 porgand (u 100 g)
  • 1 spl (u 15 g) õli (kalakonservist)
  • 1 väike (u 50 g) mugulsibul
  • 1 dl (80–90 g) riisi
  • 2 dl vett riisi keetmiseks
  • 2 l vett supi jaoks
  • 4 kartulit (u 400–500 g) 
  • Konserveeritud skumbria – 1 konserv
  • Maitsestamiseks veidi soola ja pipart, serveerimiseks maitserohelist
  1. Koori ja riivi porgand. Koori ja lõika sibul väikesteks kuubikuteks.
  2. Kuumuta pann, lisa õli kalakonservist, kuumuta ja prae selles sibulakuubikud. Kahe minuti pärast lisa riivitud porgand. Prae segu, kuni sibul on kuldne. Keera pliit kõige madalamale kuumusele, kata pann kaanega ja jäta hauduma.
  3. Pese riis, lisa 2 dl külma vett, lase tõusta keema, keera tuli madalamaks, hauta umbes 5–7 minutit. Kurna, pese riis läbi ja aseta kõrvale. Võib kasutada ka eelmisel päeval valmis keedetud riisi.
  4. Kalla vesi potti ja lase keema tõusta. Keevasse vette lisa eelnevalt kooritud ja kuubikuteks tükeldatud kartul. Keeda 5 minutit. Vähenda kuumus pliidil keskmiseni, lisa keedetud riis, kalakonserv ja hautatud sibula-porgandisegu.
  5. Maitsesta vähese koguse soola ja pipraga.
  6. Keeta veel 5 minutit, kuni riisi ja kartuli täieliku valmimiseni.
  7. Serveeri maitserohelisega, soovi korral võid lisada ka veidi hapukoort.

Märksõnad

Tagasi üles