USKUMATU Raskete ajuhaiguste vastu aitab puhta kulla joomine (1)

PM Tervis
Uuendatud 15. veebruar 2024, 05:22
Copy
Üliväikestes kogustes veega sissejoodud kulla nanokristallidel võib olla märkimisväärne roll aju ainevahetuse ja energiavarustuse taastamisel, kui mõni neurodegeneratiivne haigus on seda organit tabanud​.
Üliväikestes kogustes veega sissejoodud kulla nanokristallidel võib olla märkimisväärne roll aju ainevahetuse ja energiavarustuse taastamisel, kui mõni neurodegeneratiivne haigus on seda organit tabanud​. Foto: Clene Nanomedicine

​Kullaosakestega jookide ja toitude tarbimist on peetud siiani eriliseks luksuseks. Nüüd aga selgub, et sellel võib olla ka ulatuslikum mõju tervisele. Kulla nanokristallid näivad suutvat korda luua ajus ja selle ainevahetuses.

Texase ülikooli (UT Southwestern) meditsiinikeskuse teadlaste tehtud II faasi kliinilised katsed on andnud paljutõotavaid tulemusi erinevate sklerooside (MS, ALS) ja Parkinsoni tõve ravis, kasutades suukaudselt manustatavaid kulla nanokristalle.

Teadlased avastasid, et suukaudselt manustatavad kulla nanokristallid võivad taastada neurodegeneratiivsetes seisundites, nagu hulgiskleroosi ja Parkinsoni tõve korral, aju olulise energia tegevusega seotud metaboliidid. See annab uue võimaluse nende haiguste ravis, taastades nikotiinamiidadeniindinukleotiidi (NAD+) ja adenosiintrifosfaadi (ATP) taset, mis on hädavajalikud aju energiavarustuse ja toimimise seisukohtadelt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles