Pennsylvania Osariigi Ülikooli (Penn State) teadlaste uuringus avastati, et on aine, mis võimaldab valmistada vähem suhkrut sisaldavat šokolaadi, säilitades samal ajal šokolaadi maitse ja tekstuuri.
Tellijale
Väiksema suhkrusisaldusega šokolaadi saab just selle puru abil
Penn State'i teadlased leidsid, et maitsva šokolaadi valmistamise saladus vähema lisatud suhkruga peitub kaerajahus. Pimemaitsmise katse raames hinnati 25 protsenti vähendatud suhkrusisaldusega ja kaerajahust valmistatud šokolaade, mida eelistati kas võrdselt ja mõnel juhul isegi enam kui tavalist šokolaadi. Uuring, mis avaldati ajakirjas Journal of Food Science, pakub uut võimalust šokolaadi suhkrusisalduse vähendamiseks, säilitades samal ajal selle tekstuuri ja harjumuspärasr maitset.