Talvik: perearstid mõistavad streiki kavandavate kolleegide taotlusi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst Anneli Talvik
Perearst Anneli Talvik Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Eesti Perearstide Seltsi juhatuse liige Anneli Talvik ütles, et perearstid mõistavad täielikult oma haiglate palgal olevaid kolleege-eriarste, kes plaanitava streigiga püüavad väljendada oma väljapääsmatut olukorda.


«Eesti arstiabi on mujal maailmas hinnatud väga kõrgetasemeliseks, aga näeme ja teame, kui suure pingutuse tulemus see on. Arstid, õed ja hooldajad töötavad pideva kiirustamise ja rahalise kokkuhoiu tingimustes liiga suure töökoormusega, mis kurnaks välja iga inimese,» selgitas Talvik.

Ta lisas, et vastutus patsiendi elu ja tervise eest on suur, kiirustamine ja väsimus langetavad kvaliteeti ning lõppahelas kannatab inimene, kes peaks abi saama.

«Usun, et lähiaegadel tekib nõndanimetatud terviseturismi sektor, kus meie arstide abi soovib palju inimesi Euroopa liidust. Tohtrid, kes seda abi siin Eestis pakuvad, on aga olukorras, kus töökoormus ainult kasvab. Selles olukorras tuleb midagi ette võtta ja tegevusvariante peaaegu enam jäänud polegi,» osutas Talvik.

«Riigivalitsejatel tuleb otsustada, kuidas parandada eesti meditsiini rahastamist ja kuidas muuta haiglate kulud läbipaistvamaks. Täna ei usu ei valitsejad ega patsiendid, et haiglatel raha pole,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles