Eestis kasvab huvi Ozempicu vastu: kas diabeediravim on kaalulangetamise võluvits? (1)

Olga Lebedeva
Copy
Ozempic - algselt diabeediraviks loodud preparaat on osade kasutajate jaoks ka tõhus kaalulangetaja.
Ozempic - algselt diabeediraviks loodud preparaat on osade kasutajate jaoks ka tõhus kaalulangetaja. Foto: David J. Phillip

Tundub, et Ozempici hullus on Eestisse jõudnud. Süstitav ravim, mis oli algselt mõeldud II tüüpi diabeediga inimeste abistamiseks, on nüüd kaalulangetajate seas üha ihaldusväärsemaks muutumas. Mis maagiline vahend see on ja on see võitluses ülekaaluga tõepoolest nii ohutu kui ka tõhus?

Eesti elanike seas populaarses Facebooki grupis «Lihtsalt meditsiinist» («Просто о медицине») on selle ravimi kohta mitmeid postitusi. Näiteks räägib üks rasvumise all kannatav osaleja, et soovib saada oma endokrinoloogilt Ozempici retsepti.

«Pärast söögitoru vigastust ei saa ma 90 protsenti toitudest süüa, seega on dieedi pidamine minu jaoks liiga raske ja niisugune olukord on viinud söömishäireteni. Mul pole praktiliselt aega sportimiseks, töötan 8.00–22.00 pea seitse päeva nädalas,» räägib ta ja tunnistab, et vähimgi stress tekitab ta toitumises tagasilöögi ja samas on füüsiline seisund väga häiriv.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles