Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

SÄÄSTURETSEPT Kohvipannkoogid annavad nädalavahetusele särtsu

Copy
Paksud kohvipannkoogid.
Paksud kohvipannkoogid. Foto: Tervise arengu instituut

Pannkooke tasub juba küpsetada laupäeval, et juhatada sisse mõnus nädalavahetus. Kuidas valmistada vimkaga pannkooke – kasutades kohvi, õpetatakse Tervise Arengu Instituudi retseptivihikus «Abiline».

  • 1 muna
  • 2 spl (15–20 g) suhkrut
  • maitsestamiseks veidi soola
  • 2 dl (200 g) hapukoort
  • 3 dl (u 170 g) nisujahu
  • 2 dl valmis tehtud jahtunud kohvi
  • 1 tl (5 g) soodat või 2 tl (10 g) küpsetuspulbrit
  • 3 spl (40 g) õli

Valmistamine

  1. Löö muna kaussi lahti, lisa suhkur, õige pisut soola ja sega kahvliga ühtseks massiks.
  2. Lisa hapukoor, sega.
  3. Lisa jahu (soovitatavalt läbi sõela), sega.
  4. Lisa kohv, sega.
  5. Lisa sooda, sega ettevaatlikult.
  6. Kuumuta pann, lisa õli, kuumuta ja aseta tainas supilusikaga ettevaatlikult pannile.
  7. Prae pannkoogid keskmisel tulel mõlemalt poolt.

Märksõnad

Tagasi üles