Kas oled selliseid sümptomeid kogenud? Eesti naised jagavad suguhaiguste kogemuslugusid

PM Tervis
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Suguhaigused on teema, millest sageli avalikult ei räägita, kuid millega kokku puutuda võib igaüks, kes seksuaalelu elab. SYNLABi laboriarsti dr Paul Naaberi sõnul levivad suguhaigused kaitsmata vahekorra käigus, mistõttu võib suguhaigusesse nakatuda pea igaüks, mitte ainult need, kellel on värvikas seksuaalelu. Eesti naised jagavad oma kogemuslugusid suguhaigustesse nakatumisel. Nimed on muudetud anonüümsuse tagamiseks.

Liisa (29) jagas oma õpetlikku lugu, mis näitab, et isegi ühest kiirest kirehoost piisab nakatumiseks, sest suguhaigused ei pruugi avalduda alati nähtavate või tuntavate sümptomitena ning haigusest lahtisaamine ei olegi alati nii lihtne.

«Mul oli harjumus ühe hea tuttavaga pidude lõpus kaisutada. Ühel peol läks kaisutamine üle aga kaitsmata vahekorraks. Läks mööda mõni nädal ja mina olin selleks ajaks just astunud suhtesse uue partneriga. Sõber helistas mulle ja ütles, et kuna tal oli olnud valus urineerida, tegi ta suguhaiguste testi ja sai teada, et tal on mükoplasmoos. Ma polnud sellisest haigusest kuulnudki,» nentis Liisa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles