Aktiivsus- ja tähelepanuhäire ei ole üdini halb

Jaana Otsa
, ajakirjanik
Copy
Aktiivsus- ja tähelepanuhäiret esineb enim väikeste poiste seas, kuid see ei tähenda, et see poleks leviv probleem ka väikeste tüdrukute ja täiskasvanute seas.
Aktiivsus- ja tähelepanuhäiret esineb enim väikeste poiste seas, kuid see ei tähenda, et see poleks leviv probleem ka väikeste tüdrukute ja täiskasvanute seas. Foto: Shutterstock

Tihtipeale nähakse aktiivsus- ja tähelepanuhäiret negatiivsena, mil keskendumine on häiritud ning ei osata kontrollida enda emotsioone ega planeerida oma aega. Siiski on teadlased uues eksperimendis tõestanud, et sel on ka positiivseid külgi, mis võivad teatud olukordades tulla suureks kasuks. 

Uues eksperimendis on leitud, et inimestel, kellel on tähelepanuhäiretele omased tunnused, võib olla evolutsiooniline eelis toidu leidmisel looduses.

Tulemuste põhjal spekuleerivad teadlased, et ATH arenes välja kohaneva ellujäämisstrateegiana - strateegiana, mis soodustab uute kohtade uurimist ja ressursside avastamist. See võib selgitada, miks ATH on tänapäeval inimpopulatsioonis nii levinud, mõjutades sadu miljoneid kogu maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles