Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Vaata, mida teeb liigne sool su neerudega

Copy
Soola tarbimine on nii harjumuspärane, et paljud inimesed isegi mitte ei maitse enne soola lisamist toitu. See harjumus võib aga viia kõrgvererõhktõve tekkeni.
Soola tarbimine on nii harjumuspärane, et paljud inimesed isegi mitte ei maitse enne soola lisamist toitu. See harjumus võib aga viia kõrgvererõhktõve tekkeni. Foto: Shutterstock

Kuigi sool rikastab maitset ja on paljudes toitudes esindatud, võib selle liigtarbimine kaasa tuua tõsiseid terviseriske. Ühed ohustatumad allikad kroonilise neeruhaiguse tekkeks on töödeldud toidud. 

Neerud reguleerivad kehas naatriumitaset, kuid liigse tarbimise korral võib see veres koguneda, tekitades südametöös raskusi ning suurendades sellega südamehaiguste, insuldi ja neeruprobleemide riski.

Nefroloog Ivan Porter selgitab, et krooniline neeruhaigus tuleneb neerude suutmatusest jäätmeid tõhusalt verest filtreerida. 

Tagasi üles