Nina kinni? Loe, kuidas aru saada, et see pole allergia, vaid üks teine raske haigus

PM Tervis
Copy
Nina
Nina Foto: Shutterstock

Inimestel, kes on pikka aega kannatanud allergiate all ja pole saanud leevendust, võib tegelikult olla krooniline sinusiit, mis nõuab teistsugust ravi, leiti Cincinnati ülikooli uues uuringus. Lootuses probleem lahendada on teadlased esitanud märkide ja sümptomite loendi, mida tuleb jälgida.

Paljud kannatavad heinapalaviku ehk allergilise riniidi all, mille sümptomid on aevastamine, nina sügelus, vesine või kinnine nina, sügelevad, punased ja vesised silmad ning köha. Uus uuring näitas aga, et inimestel, kes on aastaid arvanud, et neil on allergia, oli tegelikult krooniline sinusiit, rahvakeeli põskkoopapõletik – seisund, mis on küll paljudes aspektides allergiaga sarnane, kuid nõuab siiski erinevat ravi.

«Oleme oma kliinilises praktikas näinud palju juhtumeid, kus patsiendid on aastaid uskunud, et neil on allergia, ja nad on aastaid otsinud allergiate ravi,» ütles uuringu peamine autor Ahmad Sedaghat New Atlases. «Nad ei ole kunagi leidnud leevendust ninakõrvalkoobaste sümptomitele, kuna neil on kogu aeg olnud krooniline rinosinusiit – nina ja selle kõrvalkoobaste krooniline põletik.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles