Paljudes ettevõtetes tegutsevad juba vaimse tervise esmaabi andjad

PM Tervis
Copy
Peaasi.ee juht Anna-Kaisa Oidermaa.
Peaasi.ee juht Anna-Kaisa Oidermaa. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Peaasi.ee on koolitanud ligi 8000 inimest vaimse tervise esmaabi andjateks ning ligi sada organisatsiooni on tellinud oma organisatsiooni meeskonnale vaimse tervise esmaabi koolituse.

«Tööandja panustamine vaimse tervise esmaabi andjatesse näitab nende pühendumist töötajate heaolule ning aitab luua toetavat ja turvalist töökeskkonda. See omakorda võib vähendada töötajate stressi, ärevust ja läbipõlemist ning suurendada rahulolu ning produktiivsust,» rääkis Peaasi.ee tegevjuht, kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.

Vaimse tervise esmaabi on õpitav oskus, mis koosneb konkreetsetest sammudest, kuidas märgata ja toetada vaimse tervise murega inimest. Koolituse läbinud inimene oskab ära tunda ja hinnata ohtu, pakkuda esmast tuge ning kasutada eneseabivõtteid iseenda toetamiseks

Pauligi personalipartner Liina Erit rääkis, et pärast vaimse tervise esmaabi koolituse läbimist loodi ettevõttes vaimse tervise esmaabi andjate grupp, kelle poole saavad töötajad oma vaimse tervise teemadel pöörduda.

«Koolitusel käimine on suurendanud julgust ja avatust vaimse tervise teemadel rääkida. Oleme märganud, et töötajad ka näiteks kohvinurgas räägivad vaimse tervise teemadel ja jagavad oma kogemusi täiesti avatult. Kõige suurem erinevus ongi see, et see ei ole enam tabuteema,» selgitas Erit. «Vaimse tervise teemadest rääkimine aitab organisatsioonis tõsta töötajate turvatunnet ja heaolu.»

Vaimse tervise esmaabi ei asenda professionaalset abi, kuid võimaldab oluliselt suurendada inimeste ringi, kes suudavad aidata, teha esimesed sammud paranemise teel ja seejuures vahel ka elu päästa.

Vaimse tervise esmaabi koolituste kohta saab täiendavat infot siit

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles