Sellesse õhukesse alumiiniumkihti pakitakse kõiksugu wrappe, võileibu ja valmistoite, sest foolium on erakordselt mugav, odav ja kuumakindel. Kodudes valmistatakse fooliumis küpsetatud kala, mereande, liha ja kartuleid, et need oma mahlasuse ja aromaatsuse säilitaksid. Samuti kaetakse sellega kooke ja küpsetisi ühtlase küpsemise eesmärgil. Toitumisnõustaja Katri Merisalu selgitab Rimi toidublogis, kas fooliumi kasutamine on ohtlik või ohutu.
Tellijale
Kas fooliumi kasutamine toidu valmistamisel on tervisele ohtlik?
Foolium on valmistatud alumiiniumist, mistõttu on tõstatatud küsimus, kas see mõjutab ka kuidagi meie toitu ning seeläbi meid. Uuringutest on selgunud, et fooliumisse mähitud toidu küpsetamisel eritub sinna märkimisväärselt alumiiniumiosakesi. Samuti suurendab osakeste imendumist ka toidule lisatavad maitseained, õlid ja happed (näiteks sidruni- või laimimahla ning tomati kasutamisel).