Liigne suhkru tarbimine tõstab selle vaimse tervise häire tekkeriski

PM Tervis
Copy
Suhkur
Suhkur Foto: Shutterstock

Briti teadlaste uuringu eesmärk oli uurida seost suhkru tarbimise ja vaimse tervise vahel. Tulemused näitasid seost suurema suhkrutarbimise ja vaimse tervise häirete vahel, sealhulgas oht depressiooni tekkeks.

Uuringus osalesid inimesed Whitehall II uuringust, mis oli pikaajaline uuring Suurbritannias. Uuringus osales kokku üle 10 000 inimese vanuses 35–55 aastat. Inimesi on jälgitud ja andmeid kogutud perioodiliselt aastate jooksul, võimaldades teadlastel jälgida osalejate tervislikku seisundit ja elustiili muutusi.

Uuringu tulemused näitasid, et suurem suhkru tarbimine on seotud suurema riskiga vaimse tervise häirete, eriti depressiooni tekkeks. Osalejatel, kes tarbisid rohkem suhkrut sisaldavaid toite ja jooke, oli suurem tõenäosus kogeda vaimse tervise probleeme, võrreldes nendega, kes tarbisid vähem suhkrut. See viitas sellele, et suhkru tarbimisel võib olla oluline roll vaimse tervise mõjutamisel ning et suhkru tarbimise vähendamine võib olla kasulik depressiooniriski vähendamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles