Peaasi.ee kutsub võtma hingetõmbepausi

PM Tervis
Copy
Peaasi.ee on aastaid läbi viinud ka vaimse tervise vitamiinikuuri «Tasakaal on peaasi».
Peaasi.ee on aastaid läbi viinud ka vaimse tervise vitamiinikuuri «Tasakaal on peaasi». Foto: Shutterstock

Peaasi.ee kutsub rahvusvahelisel unepäeval, 15. märtsil kell 12.12 osa võtma üle-eestilisest hingetõmbepausist.

«Pingelistes oludes unustame tihti enda jaoks aja maha võtta ning lihtsalt olla. Hingetõmbepaus on võimalus hetkeks peatuda ja lasta oma kehal ja meelel rahuneda. Rahulik olek on oluline, et suudaksime targalt tegutseda ning kogeda ka positiivseid emotsioone,» selgitas Peaasi.ee tegevjuht, kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.

Soovitusi hingetõmbepausiks leiab siit.

Hingetõmbepaus on osa viienädalasest (11.03-14.04) vaimse tervise vitamiinikuurist, milles osaleb ligi 60 000 inimest enam kui 300-st organisatsioonist.

«Sel aastal keskendume töörõõmu, koolirõõmu ja elurõõmu esile toomisele igapäeva toimetuste saginast. Vitamiinikuuriga on juba liitunud sadakond organisatsiooni enam kui möödunud aastal. Huvi vaimse tervise tugevdamise vastu on ühiskonnas kasvamas, sest vaimselt vastupidav ühiskond on oluline mitte ainult majanduslikust, vaid ka riigikaitse seisukohast,» rääkis Oidermaa.

Viis vaimse tervise vitamiini on uni ja puhkamine, tasakaalustatud toitumine, meeldivate emotsioonide kogemine, liikumine ja head suhted. Igal nädalal keskendutakse ühele vaimse tervise vitamiinile ja jagatakse soovitusi, kuidas nende abil vaimset tervist tugevdada ja vaimse tervise tasakaalu parandada. Vitamiinikuuris saab osaleda nii üksi, perega, sõpradega, meeskonnaga, kui ka klassi või kooliga.

Vitamiinikuuri alguses saab täita testi, et välja selgitada, missugust vaimse tervise vitamiini kõige enam vaja on. Vaimse tervise vitamiinide testi saab teha siin.

Peaasi.ee algatatud vaimse tervise vitamiinikuur toimub viiendat korda ja seda rahastab Tervisekassa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles