Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Kas muna on kõige tervislikum süüa toorelt, keedetult või praetult? (1)

Copy
Munad
Munad Foto: Shutterstock

Perearst Sergey Saadi rääkis portaalile Virtuaalkliinik, millist munavalmistamise meetodit eelistada, ning lisas, et muna tuleks ohutuse mõttes ka pesta.

«Enne söömist tuleb mune alati igal juhul pesta, kasvõi tavalise sooja veega ning samuti pesta seebi või nõudepesuvahendiga käsi ja nõusid, mis olid kokkupuutes munadega,» rääkis perearst.

Töötlemata toorelt munade söömine on tema sõnul laialt levinud just sellepärast, et nõnda on võimalik saada munas sisalduvaid aineid naturaalses vormis, kuid ka töötlemata munavalge seedimine on kergem kui termiliselt töödeldud muna seedimine, nentis Saadi. «Toorelt ja pooltoorelt mune võib süüa ainult juhul, kui olete kindel nende päritolus ja värskuses,» ütles arst. Sel juhul tuleb enne tarbimist kindlasti mune korralikult pesta sooja vee ja seebiga, lisas Saadi.

Märksõnad

Tagasi üles