Peaasi.ee ootab õnnelikuks tegevate toitude retsepte

PM Tervis
Copy
Hõrk magustoit: šokolaadikreem
Hõrk magustoit: šokolaadikreem Foto: Shutterstock

Vaimse tervise vitamiinikampaania raames kogub Peaasi.ee 19. märtsiks Eesti inimeste õnnelikuks tegevate toitude retsepte.

Oma retsepti saab edastada siin

Kogutud retseptidest koostab Peaasi.ee Eesti inimeste õnnelikuks tegevate toitude edetabeli ning avaldab selle rahvusvahelisel õnnepäeval, 20. märtsil.

«Tasakaalustatud toitumine on üks vaimse tervise vitamiin, sest see, mida, millal ja kui palju sööme, mõjutab meie meeleolu. Samuti on leitud, et toidu jagamine teiste inimestega võib tugevdada sotsiaalseid suhteid ja luua sügavamaid sidemeid. Ühised toiduvalmistamise ja einestamise kogemused võivad tugevdada meie vaimset tervist, suurendades tunnet, et kuulume kogukonda ja oleme armastatud,» rääkis Peaasi.ee tegevjuht, kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.

Viis vaimse tervise vitamiini on uni ja puhkamine, tasakaalustatud toitumine, meeldivate emotsioonide kogemine, liikumine ja head suhted. Sel aastal keskendutakse töörõõmu, koolirõõmu ja elurõõmu esile toomisele. Igal nädalal võetakse fookus ühele vaimse tervise vitamiinile ja jagatakse soovitusi, kuidas nende abil vaimset tervist tugevdada ja vaimse tervise tasakaalu parandada. Vitamiinikuuris saab osaleda nii üksi, perega, sõpradega, meeskonnaga, kui ka klassi või kooliga.

Vitamiinikuuri jooksul saab täita testi, et välja selgitada, missugust vaimse tervise vitamiini kõige enam vaja on. Vaimse tervise vitamiinide testi saab teha siin.

Peaasi.ee algatatud vaimse tervise vitamiinikuur toimub viiendat korda ja seda rahastab Tervisekassa.

Peaasi.ee tegeleb vaimse tervise edendamise, probleemide ennetuse, varase sekkumise ja häbimärgistamise vähendamisega meie ühiskonnas. Peaasi.ee on pälvinud oma tegevusega 2020 aasta tervisesõbra tiitli ning presidendi sotsiaaltöö aastapreemia. 2020. aasta lõpus tunnustati Peaasi.ee-d kodanikuühiskonna aasta tegija ja aasta vabaühenduse tiitlitega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles