Peaasi.ee kutsub täna võtma hingetõmbepausi

PM Tervis
Copy
Hingetõmbepausi sisustamiseks on mitu viisi.
Hingetõmbepausi sisustamiseks on mitu viisi. Foto: Shutterstock

Peaasi.ee kutsub täna, rahvusvahelisel unepäeval, kell 12.12 osa võtma üle-eestilisest hingetõmbepausist.

«Hingamise eesmärk on toetada organismi hetkelist elutegevust. Võttes hingetõmbepausi, hingates rahulikumalt, sügavamalt, sunnime ka enda organismi ja mõttetegevuse rahunema,» selgitas Peaasi.ee tegevjuht, kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.

Soovitusi hingetõmbepausiks leiab siit.

«Rahunenud teadvusel on omadus omada laia tähelepanu haaret, mis omakorda aitab märgata kõike seda ilu, mis meie ümber on. Samuti on see sobiv pinnas meelde tuletamaks elu aspekte, mille üle oled tänulik. Rahulikul vaimul on lihtne «teadvel olla» ning lisaboonusena väheneb stress,» rääkis Anna-Kaisa Oidermaa.

Hingetõmbepaus on osa viienädalasest (11.03–14.04) vaimse tervise vitamiinikuurist. Sel aastal keskendutakse töörõõmu, koolirõõmu ja elurõõmu esiletoomisele igapäeva toimetuste sagina keskel.

Viis vaimse tervise vitamiini on uni ja puhkamine, tasakaalustatud toitumine, meeldivate emotsioonide kogemine, liikumine ja head suhted. Igal nädalal keskendutakse ühele vaimse tervise vitamiinile ja jagatakse soovitusi, kuidas nende abil vaimset tervist tugevdada ja vaimse tervise tasakaalu parandada. Vitamiinikuuris saab osaleda nii üksi, perega, sõpradega, meeskonnaga kui ka klassi või kooliga.

Vitamiinikuuri jooksul saab täita testi, et välja selgitada, missugust vaimse tervise vitamiini kõige enam vaja on. Vaimse tervise vitamiinide testi saab teha siin.

Peaasi.ee algatatud vaimse tervise vitamiinikuur toimub viiendat korda ja seda rahastab tervisekassa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles