Viis funktsionaalset seent, mis su tervist turgutavad

Shroomwell
Copy
Foto: Shroomwell

Seeni on tervise hüvanguks kasutatud maailmas aastasadu. Mitmed nendest väge täis seenesortidest on kättesaadavad ka Eestis. Loe, kuidas need su tervisele abiks on millisel kujul seeni tarbida saab.

Vaatluse alla tulevad seened kasvavad siinsamas Eestis – küll mitte looduses, vaid kasvanduses. Tõrvas asuv Shroomwelli tehas alustas oma teekonda musta pässikuga, kuid nüüdseks on valikus veel neli seenesorti, millel igaühel oma ainulaadne mõju. Nendest seentest valmivad tinktuurid, eliksiirid, spreid ja muud toidulisandid.

Lõvilakk toetab aju tööd

Lion's Mane ehk lõvilakk on valge kohev seen, mis parandab mälu ja keskendumisvõimet, tõstab energiat ning aitab selgemalt mõtelda. Mõned uuringud isegi kinnitavad, et lõvilakk võib olla kasulik toidulisand dementsuse korral.

Kuidas tarbida? Lõvilaka lisand sobib päeva alustamiseks – aju hakkab koheselt paremini tööle! Pihusta lõvilaka spreid otse suhu või lisa pulber hommikukohvi/smuuti sisse.

Korditseps annab (elu)energiat

Korditseps kuulub parasiitseente perekonda – need kasvavad putukate vastsetel. Vaatamata mitte kõige seksikamale kasvupinnasele aitab seene regulaarne tarbimine parandada energiataset ja kehalist võimekust. Korditseps annab jõudu südamele ja neerudele, pidurdab vananemisilminguid ning mõjub hästi ka seksuaalfunktsioonile. See on sportlaste seas armastatud toidulisand.

Kuidas tarbida? Saadaval tinktuurina, mida võib tilgutada otse keelele või segada mõne joogi sisse. Võta hommikul või enne treeningut ja tunneta suuremat energiat.

Chaga tugevdab immuunsust

Chaga ehk must pässik kasvab hästi külmades tingimustes ning sisaldab rohkelt antioksüdante, mis toetavad immuunsust ja parandavad üldist heaolu. Ajalooliselt on seda kasutatud loodusliku antibiootikumina, et vähendada kehas põletikke.

Kuidas tarbida? Chaga on saadaval eliksiirina (erinevad maitsed) või tinktuurina. Võta näiteks keskpäeval – toob sulle värskust ja pakub maitsenaudingut.

Shiitake toetab südame tööd

Shiitake seened on ainulaadse kujuga ja samas ka väga maitsvad. Nendes on rohkelt bioaktiivseid ühendeid, antioksüdante ja aminohappeid, mis vähendavad kehas põletikke, alandavad kolesterooli ning kaitsevad südame tööd. Lisaks muudab shiitake tarbimine naha ilusaks ja vitaalseks.

Kuidas tarbida? Shiitake seeni võid lisada oma toitudesse või tarbida tinktuurina sulle sobival ajal.

Reishi toob meelerahu

Hiina meditsiinis hinnatud seen aitab elada pikemat ja tervemat elu. Regulaarsel tarbimisel aitab reishi lõõgastuda ja paremini magada. See looduslik stressimaandaja tugevdab ka immuunsust ning suurendab organismi üldist vastupanuvõimet.

Kuidas tarbida? Reishi sobib päeva lõpetuseks, kui on aeg lõõgastuda. Proovi reishi teed, kapsleid või pulbrit. Saadaval ka tinktuuri ja pihustina.

Shroomwell on tegelenud seente kasvatamise ja töötlemisega 10 aastat

Seente töötlemine ja sealt maksimaalse kasu kättesaamine on täppistöö. Shroomwell kasutab ajaloolisi tarkusi, kuid on appi võtnud ka tänapäeva moodsaima tehnoloogia ja teaduse, et iga toode oleks kvaliteetne ja täidaks oma eesmärki. Tutvu toodetega Shroomwelli kodulehel ja pane juba täna seened oma tervise heaks tööle!

Vaata lähemalt toodete kohta:

Copy
Tagasi üles