Postimehe terviseportaal ja Peaasi.ee ootavad küsimusi vaimse tervise kohta

PM Tervis
Copy
Postimehe terviseportaal kogub Peaasi.ee vaimse tervise vitamiinide kampaania ajal lugejaküsimusi.
Postimehe terviseportaal kogub Peaasi.ee vaimse tervise vitamiinide kampaania ajal lugejaküsimusi. Foto: Postimees

Vaimne tervis on teema, millest viimastel aastatel aina enam räägitakse. See on igati normaalne, kuid tõenäoliselt on meil kõigil küsimusi, millele pole veel vastust leidnud või mida pole julgenud küsida. Nüüd on see võimalus! Postimehe terviseportaal küsib ja Peaasi.ee eksperdid vastavad.  

Kuidas leida sõpru? Mida teha, kui uinumine on raske? Kas alati peaks püüdma näha asjade positiivseid külgi? Mida teha, kui laps ei kuula sõna? Miks on oluline väljendada armastust? Kuidas ma saan aru, et mul on vaimse tervise abi vaja? Kuidas ma aru saan, et mu sõbral on ärevus? Kui palju peaks päevas liikuma, et säilitada hea vaimse ja füüsilise tervise tasakaal? Kuidas parandada katkiseid suhteid? 

Need on vaid mõned näited küsimustest, millele võivad inimesed lahendust otsida. Kui Sinul on vaimse tervise teemaline küsimus, siis saada see aadressile tervis@postimees.ee.  Postimehe terviseportaalil valmib kogutud küsimustest kasulik video, kus saavad vastused erinevad vaimse tervise teemalised küsimused. Lugejaküsimustele vastavad Peaasi.ee eksperdid. Kõik küsijad jäävad anonüümseks.

Õige aeg teha vaimse tervise inventuur

Kevad on sõrmeotsaga juba katsutav aga mitte päris veel kohal. Viiendat korda järjest tuleb Peaasi.ee sel ajal vaimse tervise vitamiinikampaaniaga, et tuletada meelde, mida meie vaimne tervis oma heaoluks vajab ning mis on need tegevused, millega ise end paremini tasakaalus ja rõõmsana hoida. Need teadmised ja oskused on meis kõigis olemas aga meie tormakas elutempos tuleb neid vahest lihtsalt teadlikult meelde tuletada. Selleks vitamiinikampaania ju ongi! Kutsume üles eeskätt täitma vitamiinitesti, võtma vaimse tervise vitamiine ja treenima aju positiivset märkama – ikka, et rõõmupatarei oleks laetud!

Peaasi.ee vaimse tervise vitamiinikuur koosneb viiest teemanädalast.
Peaasi.ee vaimse tervise vitamiinikuur koosneb viiest teemanädalast. Foto: Peaasi.ee

Sellel aastal on Peaasi.ee võtnud omaette fookuse koolirõõmule, töörõõmule ja elurõõmule, sest kuidagi ikka läheb nii, et enne suurt suve hakkab see jõud ja rõõm just nende tegevuste juures otsa saama… Tegelikult on ju meie igapäevastes tegemistes rõõmu ja heaolu tunnet palju – tuleb endale lihtsalt teadlikult selle märkamist meelde tuletada ning aju treenida selle üle regulaarselt rõõmu tundma!

Puhkamisvitamiinile keskendutakse 11-17.märts

Toitumisvitamiinile keskendutakse 18-24.märts

Meeldivate emotsioonide vitamiinile keskendutakse 25-31.märts

Liikumisvitamiinile keskendutakse 1-7.aprill

Suhtevitamiinile keskendutakse 8-14.aprill

Peaasi.ee vaimse tervise vitamiinikuur koosneb viiest teemanädalast, mida saad ise, koos pere, sõprade või meeskonnaga igal ajal omas tempos ette võtta. Iga nädala alguses jagame siin konkreetse vitamiini materjale, milles on üks peamine nipp ning erinevad toetavad tegevused, life-hack-id ning info toimuvate ürituste ja aktsioonide kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles