Inimeste tervis halveneb mühinal selle tegevusega seotult

Jaana Otsa
, ajakirjanik
Copy
Istuva asendiga kaasnevad sellised ohud nagu kõhukinnisus, veenilaiendid, rühihäirete teke, seljavalud ning naistel vaagnapõhjalihaste lõtvumise tõttu väikevaagna elundite allavajumine, mis võib põhjustada emaka väärasendite kujunemist.
Istuva asendiga kaasnevad sellised ohud nagu kõhukinnisus, veenilaiendid, rühihäirete teke, seljavalud ning naistel vaagnapõhjalihaste lõtvumise tõttu väikevaagna elundite allavajumine, mis võib põhjustada emaka väärasendite kujunemist. Foto: Pexels

Kas teadsid, et sinu istumisharjumused võivad mõjutada sinu eluea pikkust? Viimased uuringud on näidanud, et sellele aitab suuresti kaasa tänapäeva tehnoloogia areng. Kuidas aga lihtsate muudatustega igapäevaelus luua tervislikumaid harjumusi? 

Kuna paljud inimesed veedavad tööl või vabal ajal aega pikka aega istudes, on mure tervisele avalduva kahjuliku mõju pärast muutunud ilmseks.

Täpsemalt on sellele probleemile keskendunud California ülikooli San Diego tehtud põhjalik uuring, jälgides kümne aasta jooksul enam kui 5800 naissoost osalejat vanuses 63–99 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles