Tiina Talumees: kui elutempo on kiire ja hoolitsed kõigi eest peale iseenda, jääb tervis sageli tagaplaanile

PM Tervis
Copy
Moelooja Tiina Talumees.
Moelooja Tiina Talumees. Foto: Erakogu

Naisena ei pruugi oma tervise eest hoolitsemine olla kerge, kui samal ajal on õlul karjäär, laste ja pere eest hoolitsemine ning suhted sõprade ja kaaslasega. Moelooja Tiina Talumees teab omast kogemusest, et pikaajaline stress ja ülekoormus võivad viia mitme tervisemureni, sest tänapäeva ühiskond soosib tormamist ja unetundide arvelt kohustuste täitmist.

«Naise loomuses on hoolitseda ennekõike teiste, siis alles iseenda eest,» sõnas moelooja Tiina Talumees, kes on kogenud elus nii stressi kui ka läbipõlemist ning on sellest õppinud, et pidev võidujooks kohustustega ja igas suunas tormamine võib viia tervisemuredeni ja seeläbi olukorda, kus ühel hetkel ei suuda enam ette võtta ka seni rõõmu toonud toimetusi.

«Stress ja muretsemine on tänapäeva ühiskonda justkui sisse kirjutatud. Me ei oska enam rahulikult olla! Käib pidev võidujooks aja ja saja erineva kohustusega, mis parasjagu kuklas on. Naistena võtame enda kanda ka teiste pereliikmete jaoks justkui nähtamatud kohustused – et kodu oleks korras ja kõik rõõmsad. Kuid seetõttu jääb enda tervis ja heaolu sageli tagaplaanile,» tõi Tiina välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles