Peaasi.ee kogub sõnu, mida inimesed sooviksid tunnustuse või tänuna kuulda

PM Tervis
Copy
Peaasi.ee on aastaid läbi viinud ka vaimse tervise vitamiinikuuri «Tasakaal on peaasi».
Peaasi.ee on aastaid läbi viinud ka vaimse tervise vitamiinikuuri «Tasakaal on peaasi». Foto: Shutterstock

Peaasi.ee kutsub 25. märtsini esitama sõnu, mida soovitakse kõige enam tunnustuse või tänuna kuulda või mida kasutatakse enim teiste tunnustamiseks või tänamiseks.

Sõnu saab jätta siia.

«Inimeste tunnustamine ja tänamine võiks olla oluline osa meie igapäevaelust. See aitab tõsta inimeste enesehinnangut, luua positiivset töö- või õpikeskkonda ning suurendada üldist heaolutunnet. Kui keegi saab positiivset tagasisidet oma tegemiste kohta, tunneb ta end olulise ja väärtuslikuna ning see omakorda loob emotsionaalse sideme ning võib parandada meeleolu ja motiveeritust,» rääkis Peaasi.ee tegevjuht, kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.

Populaarsemad sõnad avaldatakse 25. märtsil, hea sõna päeval, mis toimub Peaasi.ee eestvedamisel kolmandat korda.

Hea sõna päeva tähistamine on osa viienädalasest (11.03–14.04) vaimse tervise vitamiinikuurist. Sel aastal keskendutakse töörõõmu, koolirõõmu ja elurõõmu esiletoomisele igapäeva toimetuste saginas.

Viis vaimse tervise vitamiini on uni ja puhkamine, tasakaalustatud toitumine, meeldivate emotsioonide kogemine, liikumine ja head suhted. Igal nädalal keskendutakse ühele vaimse tervise vitamiinile ja jagatakse soovitusi, kuidas nende abil vaimset tervist tugevdada ja vaimse tervise tasakaalu parandada. Vitamiinikuuris saab osaleda nii üksi, perega, sõpradega, meeskonnaga kui ka klassi või kooliga.

Vitamiinikuuri jooksul saab täita testi, et välja selgitada, missugust vaimse tervise vitamiini kõige enam vaja on. Vaimse tervise vitamiinide testi saab teha siin.

Peaasi.ee algatatud vaimse tervise vitamiinikuur toimub viiendat korda ja seda rahastab tervisekassa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles