WHO soovitab maksustada ka piimajoogid ja mahlad (5)

BNS
Copy
Mahlad ja mahlajoogid. Foto loo juures on illustreeriv.
Mahlad ja mahlajoogid. Foto loo juures on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) toetab magustatud jookide maksustamist Eestis ja tegi ettepaneku maksustada ka magustatud piimajoogid ja naturaalsed mahlad.

WHO toetab magustatud jookide maksustamist, kuna see on üks kulutõhusaimaid sekkumisi võitlusel ülekaalu, rasvumise ning toitumisega seotud krooniliste mittenakkushaigustega. «Toetame joogimaksu seaduse eelnõu, et vähendada kõrge suhkrusisaldusega magustatud jookide tarbimist, eriti nende peamiste tarbijate ehk laste hulgas. Soovitame magustatud jooke maksustada, kuna need ei ole meile eluliselt vajalikud ning neis on väga vähe vajalikke toitaineid,» märkis WHO.

Ühtlasi soovitab WHO kaaluda kõikide vabu suhkruid sisaldavate jookide maksustamist ehk soovitab maksustada ka magustatud piimajoogid ja 100 protsenti naturaalsed mahlad, kuna need sisaldavad vabu suhkruid ning nende liigtarbimine on seotud hambakaariese, kehakaalu kasvu, kõrgenenud riskiga haigestuda diabeeti, südameveresoonkonnahaigustesse ja mitmetesse pahaloomulistesse kasvajatesse.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles