KUKU PIKALI: Munitsipaaltinder – Tokyo linn tegi valmis tehisarupõhise kosjamoori

PM Tervis
Copy
Jaapanis on järeldusele jõutud, et avalik võim peab soodustama paarisuhete tekkimist. Selleks on Tokyos loodud koguni süsteem, mida võiks kutsuda munitsipaaltinderiks.
Jaapanis on järeldusele jõutud, et avalik võim peab soodustama paarisuhete tekkimist. Selleks on Tokyos loodud koguni süsteem, mida võiks kutsuda munitsipaaltinderiks. Foto: Flickr / CC litsentsiga

Ühel pilves, kuid siiski ootusäreval päeval Tokyos leidsid kolm tosinat seiklushimulist hinge end botaanikaaiast, liikudes neljaliikmeliste rühmadena ja pidades veidrat omavahelist arutelu. Nad olid seal lahendamaks mõistatusi, mis võisid viia neid lähemale elu armastusele. See pole mingi haruldane stseen Jaapani pealinnas, kus valitsus on juba aastaid üritanud leida lahendust langustrendile abielude ja sünnimäärades. Ja toimunu oli osa sellest plaanist.

Nüüd, silmitsi 14-miljonilise suurlinna demograafiliste probleemide puntraga, on Tokyo linnavalitsus otsustanud appi võtta tehnoloogia, lootes tehisaru toel töötava tutvumisäpi abil leida uusi viise, kuidas inimesi kokku tuua. Juba selle kevade alguses plaanitakse turule tuua äpp, mis küsib kasutajatelt rohkem kui sada detailset küsimust, alates «Kes on inimtüüp, kellega sa hakkama ei saa?», kuni «Kui avatud sa oma tunnete jagamisel oled?». Selle abil loodetakse leida ideaalseid paare, analüüsides andmeid, mis on kogutud 150 000 paari kohta.

Tokyo on aga otsustanud kasutusele võtta ka range kasutajate kontrolli protsessi, sealhulgas veebipõhised intervjuud ja nõuded, näiteks tõend vallalisuse kohta. 56-aastane Kaori Shiratori, kes osales botaanikaaia üritusel, leidis need meetmed igati julgustavad olevat. «Ma tahaksin kindlasti uut äppi proovida,» ütles ta, kuigi lahkus ürituselt ilma kaaslaseta. «Üritasin suhelda ühe meeldiva mehega, kuid ta oli nii populaarne, et mul polnud võimalustki lähedale pääseda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles