Teadlaste sõnul paneb see tee rasvad põlema

PM Tervis
Copy
Mikroobid võivad mõjutada rasva ladestumist.
Mikroobid võivad mõjutada rasva ladestumist. Foto: Shutterstock

Kombucha tee ei pruugi kõigile meeldida, kuid see võib pakkuda paastumisele omistatavaid eeliseid ilma sellega kaasneva näljatundeta. Uuring näitas, et kui kääritatud teepärmid ja bakterid koloniseerivad soolestikku, muudavad need rasva ainevahetust, ilma et oleks vaja teha toitumises muid muudatusi. Selle tagajärjeks on väiksema rasvakoguse ladestumine.

Uuringu keskmes oli kombucha tee, milles rikkalikult pärmide ja bakterite kultuure. Uuringud on näidanud, et selle probiootilised mikroobid, sealhulgas Acetobacter, Lactobacillus ja Komagataeibacter perekondade liigid on seotud mitmete tervisele kasulike mõjudega, sealhulgas vererõhu alanemisega, vahendab Medical Xpress.

Põhja-Carolina Chapel Hilli ülikooli teadlased avastasid nüüd, kuidas kombucha mikroobid mõjutavad otseselt soolestiku geeniekspressiooni ehk geenide avaldumist, eriti neid, mis on seotud rasva ainevahetusega. Mikroobid suurendasid rasva lagundamiseks vajalike valkude hulka, samal ajal pärssisid need triglütseriidide moodustumiseks vajalike valkude teket.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles