USA eksperdid hoiatavad bakteriaalse infektsiooni eest, mis ilmneb ebatavaliste sümptomitega

PM Tervis
Copy
Meningokoki-nakkuse tekitajaks on gram-negatiivne bakter Neisseria meningitidis ehk meningokokk. Bakteri antigeense struktuuri järgi eristatakse 13 serogruppi, nendest 6 (A, B, C, W-135, X ja Y) on peamised invasiivse nakkuse tekitajad. Allikas: terviseamet.
Meningokoki-nakkuse tekitajaks on gram-negatiivne bakter Neisseria meningitidis ehk meningokokk. Bakteri antigeense struktuuri järgi eristatakse 13 serogruppi, nendest 6 (A, B, C, W-135, X ja Y) on peamised invasiivse nakkuse tekitajad. Allikas: terviseamet. Foto: Shutterstock

Tervishoiuametnikud hoiatavad arste, et nad jälgiksid teatud tüüpi haruldasi, tõsiseid meningokoki infektsioone, mis on Ameerika Ühendriikides tõusuteel, kirjutab CNN Health

USA haiguste tõrje ja ennetamise keskused teatasid, et need infektsioonid, mis on põhjustatud Neisseria meningitidis'e bakteri teatud tüvest, võivad ilmneda ebatavaliste sümptomitega. Sel aastal seni tuvastatud juhtumite puhul on surnud umbes üks inimene kuuest, mis on suurem surmajuhtumite määr kui tavaliselt meningokokkinfektsioonide puhul.

Need juhtumid on ebatavalised ka seetõttu, et haigestunud on keskealised täiskasvanud. Tavaliselt tabavad meningiidiinfektsioonid imikuid või noorukeid ja noori täiskasvanuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles