Peaasi.ee otsib Eesti rõõmsaimat inimest (1)

BNS
Copy
Anna-Kaisa Oidermaa
Anna-Kaisa Oidermaa Foto: Tairo Lutter

Vaimse tervise portaal Peaasi.ee, mis võttis tänavu fookusesse töö-, kooli- ja elurõõmu esiletoomise igapäevatoimetuste saginas, ootab esmaspäevani Eesti rõõmsaima inimese kandidaate.

Peaasi.ee tegevjuhi ja kliinilise psühholoogi Anna-Kaisa Oidermaa sõnul on iga inimese lähikonnas neid, kes suudavad alati olla rõõmsad ja positiivsed ning oma helge olekuga mõjutavad ka teisi. «Rõõmsad inimesed võivad olla inspiratsiooniks, näidates, kuidas suhtuda ellu positiivselt ja kuidas leida rõõmu ka väikestest asjadest. See võib julgustada teisigi järgima sarnast suhtumist ning võib aidata tugevdada ka vaimset tervist,» ütles Oidermaa.

Rõõmsaima inimese kandidaate oodatakse kuni esmaspäevani üles andma siin.  

Esitada võib nii oma pereliikmeid, sõpru, töö- ja trennikaaslasi kui ka laiemale avalikkusele tuntud inimesi.

Vaimse tervise vitamiinikuuri igal nädalal keskendutakse ühele vaimse tervise vitamiinile ja jagatakse soovitusi, kuidas nende abil vaimset tervist tugevdada ja vaimse tervise tasakaalu parandada. Viis vaimse tervise vitamiini on uni ja puhkamine, tasakaalustatud toitumine, meeldivate emotsioonide kogemine, liikumine ja head suhted. Vitamiinikuuris saab osaleda nii üksi, perega, sõpradega, meeskonnaga, kui ka klassi või kooliga.

Peaasja algatatud vaimse tervise vitamiinikuur toimub viiendat korda ja seda rahastab tervisekassa. Vitamiinikuuri jooksul saab täita testi, et välja selgitada, missugust vaimse tervise vitamiini kõige enam vaja on. Vaimse tervise vitamiinide testi saab teha siin. 

Peaasi.ee tegeleb vaimse tervise edendamise, probleemide ennetuse, varase sekkumise ja häbimärgistamise vähendamisega ühiskonnas. Peaasi.ee pälvis oma tegevusega 2020 aasta tervisesõbra tiitli ning presidendi sotsiaaltöö aastapreemia. 2020. aasta lõpus tunnustati Peaasi.ee-d kodanikuühiskonna aasta tegija ja aasta vabaühenduse tiitlitega.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles