Vetsupotist saabunud rott saatis mehe surmasuhu

PM Tervis
Copy
Tualetist võib saabuda külalisi.
Tualetist võib saabuda külalisi. Foto: Shutterstock

Kanada mees leidis oma WC-potist roti, kes saatis ta surmasuhu. Hiljutises juhtumiuuringus kirjeldasid mehe arstid, kuidas ta sai rotihammustusest haruldase ja eluohtliku nakkuse, mis viis ta lõpuks intensiivraviosakonda. 

Juhtumit kirjeldati tänavu jaanuaris Kanada meditsiiniassotsiatsiooni ajakirjas. Aruande järgi pöördus 76-aastane Montreali elanik kohalikku erakorralise meditsiini osakonda, kaevates kolm päeva kestnud palaviku, peavalu ja kõhuvalu üle. Peaaegu kolm nädalat varem oli tal olnud õnn(etus) kohtuda tualetipotist välja vupsanud rotiga. Kui ta üritas kanalisatsioonielukat püüda, hammustas too teda kahe sõrme otsast. Mees külastas viivitamatult erakorralise meditsiini osakonda, kus tema haava raviti ja tehti teetanuse süst. Kuigi haav oli tema teiseks arstikülastuseks juba hästi paranenud, näitasid testid, et tal oli tekkinud sepsis – süsteemne, eluohtlik põletik, mida sageli põhjustab nakkus – ja ta viidi haigla intensiivraviosakonda.

Arstid kahtlustasid hammustuse ja sümptomite põhjal, et ta oli kas saanud roti «hammustuspalaviku», nakkushaiguse, mida põhjustavad mitmed näriliste suus leiduvad bakterid, või leptospiroosi, mida põhjustavad Leptospira bakterid. Mõlemat haigust saab ravida samade ravimitega, seega sai mees kiiresti veeni kaudu antibiootikume, samal ajal kui oodati täiendavaid teste. Lõpuks kinnitati, et tal oli leptospiroos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles