Pardirallil on stardis 20 000 parti (1)

BNS
Copy
President Alar Karis Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu poolt algatatud Pardirallil Kadriorus. 01.06.22.
President Alar Karis Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu poolt algatatud Pardirallil Kadriorus. 01.06.22. Foto: Taavi Sepp

Pardiralli vähihaigete laste ja nende vanemate toetuseks toimub tänavu 7. juunil 11. korda.

Kõigil rallihuvilistel on võimalik oma annetuse eest vannipardile kaasa elada ETV ekraanil toimuva otseülekande vahendusel, mis läheb eetrisse 7. juunil õhtul Kadriorust.

10 aastaga on Pardiralli kogunud ligikaudu 2 miljonit eurot, et toetada lapsi ja nende vanemaid võitluses vähiga.

Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit, mis tähistab täna 32. tegutsemisaastat, tutvustas 2024. aasta Pardiralli plaane ja liidu tegevust Miiamilla lastemuuseumis toimunud infohommikul.

Pardiralli on Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu algatatud vannipartide võiduujumine, mille eesmärk on tõsta teadlikkust vähihaigete laste ja nende vanemate olukorrast ja kutsuda inimesi ning ettevõtteid neid toetama.

Kokku on 2024. aastal valmidus võistu-ujumise starti lubada rekordilised 20 000 parti. Aasta aastalt on võistluspardikeste arv suurenenud. Kui 2014. aastal läks starti 7500 part-sportlast, oli möödunud aastal esikoha heitluses juba 18 000 parti.

2023. aastal tasus Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit vähihaigete laste peredele toetuseks kokku 635 737 eurot, millest 609 015 eurot maksti ravimite eest.

«Meiega on täna Ramses ja Lenna, kes on tänu Pardiralli annetajatele ja suure südamega inimestele ning ettevõtetele saanud lootust ja abi. Samuti on siin Miia, Andri ja Sofia ema, kelle lapsed vaatavad meid täna pehmetelt pilvepatjadelt,» ütles Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu juhatuse liige ja tugiisik Luive Merilai.

«Kuigi saame rõõmustada, et enamik lapsi saab terveks, peame rääkima ka kurbadest lugudest. Kuid ka sellistel puhkudel on Pardiralli võimaldanud peredele lapsega koosolemist. Iga päev on kingitus, mil pere saab olla oma lapsega,» ütles ta.

Kolmapäevast alates on internetilehel www.pardiralli.ee võimalik annetust tehes soetada endale, oma perele, sõpradele või ettevõtete töötajatele rallipartide numbreid. Pardiralli eesmärk on kindlustada kõikidele raske haigusega võitlevatele lastele hädavajalik ravi ja vajalikud tugiteenused: psühholoogiline tugi, eripedagoogika, füsioteraapia või muu laste või nende pere jaoks vajalik teenus.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles