Vähiga võitlemiseks leiti uus viis

PM Tervis
Copy
Rinnavähk
Rinnavähk Foto: Shutterstock

Vähirakud kasvavad ja levivad keha immuunsüsteemi eest peitu pugedes. Immunoteraapia võimaldab immuunsüsteemil leida ja rünnata peidetud vähirakke, aidates vähihaigetel kauem elada. Paljud patsiendid saavad nendest revolutsioonilistest ravimeetoditest aga vähe kasu või ei saa üldse, vahendab Medical Xpress

Immuunsuse kontrollpunkti inhibiitorid on enim kasutatavad immunoteraapiad. Nad tunnevad ära ja blokeerivad valke, mida vähirakud kasutavad immuunsüsteemi eest peitumiseks. Vähirakud, mis neid valke aga ei sisalda, kasutavad peitmiseks erinevaid viise. Kuna nende vähktõvega patsiendid ei reageeri immuunsüsteemi kontrollpunkti inhibiitoritele, soovivad teadlased välja töötada uusi immuunteraapiaid erinevate sihtmärkidega.

Osaka ülikooli teadlased leidsid ajakirjas Journal for ImmunoTherapy of Cancer avaldatud uuringus, et tetratsükliini antibiootikumid aitavad immuunsüsteemil leida vähirakke viisil, mis erineb praegustest immunoteraapiatest. Need antibiootikumid stimuleerivad immuunrakke, mida nimetatakse T-lümfotsüütideks, ründama ja hävitama vähirakke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles