Dartmouthi Geiseli meditsiinikooli epidemioloogiadotsendi Megan Romano juhtimisel läbiviidud uuringu tulemused rõhutavad vajadust rangemate rahvatervise soovituste järele, mis määraksid kindlaks ohutu mereandide tarbimise määra PFAS (polü- ja perfluoroalküülühendid) kokkupuute piiramiseks. See vajadus on eriti aktuaalne näiteks Uus-Inglismaa (USA idarannik) rannikualadel, kus tööstuse ja PFAS-reostuse pärand kattub kultuurilise eelistusega kala tarbida.
Tellijale
Armastatud toidus on märkimisväärselt mürgiseid aineid, vähemalt USAs
Romano sõnul ei ole nende soovitus mereande mitte süüa – tegemist on suurepärase lahja valgu ja oomega-rasvhapete allikaga. Kuid mereandidel võib olla ka alahinnatud roll PFAS-iga kokkupuutel. «Mereandide tarbimise riskide ja eeliste mõistmine on oluline inimestele, kes teevad otsuseid oma dieedi kohta, eriti haavatavatele rühmadele nagu rasedad ja lapsed,» ütles Romano.