Viis põhjust, miks süüa sibulat

PM Tervis
Copy
Sibul.
Sibul. Foto: Shutterstock

Sibul sisaldab märkimisväärselt tervist edendavaid toitaineid ja keemilisi ühendeid, samuti naturaalseid suhkruid, C-, E-, A- vitamiine ning mõningaid B-grupi vitamiine. Mineraalidest leidub vastavalt kasvatuspaiga mulla koostisele naatriumi, kaaliumi, rauda, kaltsiumi, magneesiumi, fosforit, tsinki, vaske, mangaani ja seleeni. Loe, miks soovitab toitumisnõustaja Katri Merisalu Rimi toidublogis sibulat süüa. 

1. Sibul mõjub organismile põletikuvastaselt

Paljud haigused saavad alguse sellest, kui keha on pidanud liiga kaua taluma põletikku. Sibulat on läbi ajaloo kasutatud rahvameditsiinis põletike ja infektsioonide ennetamisel ning ravimisel. Peale selle leidub sibulas palju antioksüdante, mis samamoodi aitavad võidelda kehas oleva põletikuga. Sibulast on samuti kasu akne leevendamisel.

Märksõnad

Tagasi üles