Hiljutine USA tarbijakaitseorganisatsiooni analüüs tõstab esile võimaliku ohu, mis võib kaasneda pestitsiididega puu- ja köögiviljades. Uuringu kohaselt võib umbes 20 protsenti USAs müüdavatest tavalistest puu- ja köögiviljadest sisaldada ohtlikul tasemel pestitsiide. Õhus on nüüd küsimus: kuidas vähendada kokkupuudet nende kemikaalidega?
Tellijale
Kas pesemine ikka aitab poest ostetud söögikraamilt taimemürke eemaldada?
Kuigi puu- ja köögiviljade pesemine kraani all on levinud praktika, tekib küsimus, kas see tõesti eemaldab olulisi koguseid pestitsiidijääke.
Alustuseks on oluline märkida, et analüüsitud andmed pärinevad USA põllumajandusministeeriumi (United States Department of Agriculture ehk USDA) pestitsiidide andmeprogrammist, mis on viimase 30 aasta jooksul jälginud pestitsiidijääkide taset erinevatel puu- ja köögiviljadel. Neid mõõtmisi tehakse pärast seda, kui tooted on veega pestud ja mõnikord ka kooritud. Seega eeldatakse, et inimesed pesevad oma puu- ja köögivilju ka kodus.