Avastati, mis põhjustab vananemist ja kuidas seda lihtsalt edasi lükata

PM Tervis
Copy
Kilokalorite piiramine võib takistada, aeglustada ja isegi ümber pöörata osa IgG kogunemise protsessist rasvkoes, säilitades seega rasvkoe funktsiooni ja üldist metaboolset tervist kauem.
Kilokalorite piiramine võib takistada, aeglustada ja isegi ümber pöörata osa IgG kogunemise protsessist rasvkoes, säilitades seega rasvkoe funktsiooni ja üldist metaboolset tervist kauem. Foto: Shutterstock

Vananemine, nähtus, mis mõjutab kõiki inimesi, on elu loomulik osa, kuid see põhjustab sageli ärevust. Negatiivsed tunded on suuresti seotud vananemisprotsessiga kaasnevate haigustega, mis vähendavad eluiga ja muudavad elukvaliteedi nigelamaks.

Püüdes «leevendada» vananemise kahjulikke mõjusid, avaldas Pekingi ülikooli meditsiiniteaduste kooli professori Qiang Li uurimisrühm koostöös professor Wang Lihengi uurimisrühmaga oma immunoglobuliini G (IgG) uurimistöö tulemused ajakirjas Cell Metabolism.

Professor Qiangi sõnul näitas uuring, et liigsed IgG antikehad soodustavad vananemist, ja teiseks, et vananemisega seotud IgG hakkab kogunema inimeste rasvkoesse väga noores eas, isegi juba noores täiskasvanueas, vahendab Medical Xpress.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles