Südameapteegi farmatseudi Liina Neieri hinnangul peitub allergiahaiguste sagenemise põhjus muutunud keskkonnatingimustes. «Steriilsemas ja hügieenilisemas keskkonnas elades puutume üha vähem kokku erinevate mikroorganismidega ja muutunud on ka meie soolestiku mikrofloora, mis on oluline tasakaalustatud immuunsuse tekkeks. Usutakse ka, et oma mõju on sagedasti kasutatavatel kemikaalidel ja meie toidusedelis leiduvatel lisaainetel ehk E-ainetel,» lausus Neier.
Uuringud näitavad, et maal elavatel lastel esineb vähem allergiaid kui linnalastel, kuna maapiirkondades on puhtam õhk ja vähem autosid. «Heitgaaside tahmaosakesed võivad näiteks õietolmuallergeenid sügavale hingamisteedesse viia ja seal põletikulisi reaktsioone tekitada. Maal puutuvad lapsed juba väga varakult kokku paljude erinevate bakteritega, samuti süüakse linlastest enam oma kodus või lähikonnas kasvatatud ja säilitusainetest vaba toitu,» selgitas farmatseut allergiate teket.