Iga kümnes eestimaalane peab tööstressi normaalsuseks

PM Tervis
Copy
Tööstress.
Tööstress. Foto: Shutterstock

62 protsenti Seesami värskes uuringus osalenud eestimaalastest kinnitas, et on kogenud viimase aasta jooksul tööstressi. Pea poolte vastanute sõnul on selle taga suur töökoormus, mis väljendub pidevas väsimuses ja pahas tujus. Üle 10 protsendi vastanutest aga leidis, et vastutusrikka tööga kaasnev stress on normaalne nähtus, mille osas polegi võimalik midagi ette võtta.

Seesami tervisekindlustuse tootejuhi Marit Raagi sõnul on tööstress tabanud kõige rängemalt 25-34-aastaseid inimesi, kelle seast lausa 84 protsenti tunnistas tööstressi kogemist.

«Ilmselt on sellel vanusegrupil väga palju kohustusi, mida oskuslikult tasakaalustada on väga keeruline – selles vanuses on paljude jaoks oluline end maksimaalselt tööl tõestada, oma karjääri eesmärgid saavutada. Samal ajal on aga paljudel ka pered, kus kasvamas veel väiksed lapsed, lisaks on see vanusegrupp ka sotsiaalselt väga aktiivne. Tunne, et kõige jaoks ei jagu aega, energiat või raha, on lihtne tekkima. Ja seda eriti olukorras, kus koroona-aegsetest pingetest taastumata kindlustunnet on tulnud kimbutama majanduslanguse mõjud ning mure toimetuleku pärast,» rääkis Raag.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles