Medicum tõi tipptasemel käe- ja kõnnirobotid Tallinna

PM Tervis
Copy
Medicum tõi tipptasemel käe- ja kõnnirobotid Tallinna.
Medicum tõi tipptasemel käe- ja kõnnirobotid Tallinna. Foto: Rait Tuulas

Medicumi vastavatud kesklinna esinduses on kasutusel uusimad tipptehnoloogilised käe- ja kõnnirobotid, mis avavad täiskasvanud patsientidele esmakordselt ligipääsu uudsetele taastusravi teenustele Tallinnas.

«Neuroloogiliste haigustega patsientide robootikal põhinev taastusravi on seni toimunud valdavalt Haapsalus, Tartus ja Tallinna Lastehaiglas. Medicumi kesklinna esinduses on käe- ja kõnnirobotite uusimad mudelid, mis on Eestis ainukesed. See loob pea- ja seljaajutrauma ning insuldi läbi elanud patsientidele võimaluse saada Tallinnas järjepidevat abi ja taastusravi,» selgitas Medicumi taastusravi ja rehabilitatsiooni valdkonna juht Priit Eelmäe.

«Medicumi kesklinna esindus koondab terviseteenuseid rohkem kui 25 erialal, pakkudes perearstide, eriarstide ja taastusravi teenuseid nii täiskasvanutele kui ka lastele. Meie eesmärk on luua ladusad ja terviklikud raviteekonnad, et patsient saaks võimalikult palju vajalikke raviteenuseid ühest kohast. Tipp-tehnoloogilised seadmed, mugav asukoht ja laiem eriarstide ning taastusravi valik Tallinna kesklinnas on meie strateegiline otsus, et olla suuremate võimalustega arstiabiga lähemal kesklinnas töötavale või elavale patsiendile,» ütles Medicumi tegevjuht Tõnis Allik.

Lisaks innovaatiliste robootika lahenduste kasutamisele viiakse keskuses läbi maailmatasemel kopsu- ja südamehaiguste taastusravi. Raske liikumispuudega inimesed saavad külastada spetsiaalselt nende jaoks kohandatud HUR seadmetega jõusaali.

Erilist tähelepanu pöörab Medicum terviklikule lähenemisele väikelaste, imikute ja nende emade taastusravis. «Tänu hiljutisele Babyspordi liitumisele Medicumiga oleme kasvanud suurimaks laste ambulatoorse taastusravi ja rehabilitatsiooniteenuste osutajaks Eestis. Pöörame erilist tähelepanu tervikliku perekeskse teenuse loomisele, mida toetavad tipptehnoloogilised seadmed ning täiesti uus ja kaasaegne ravikeskkond,» lisas Eelmäe.

Eesti ainukest ArmeoSpring Pro käerobotit kasutab Medicum neuroloogilise kahjustusega laste ja täiskasvanute taastusravis. Käeroboti abil sooritatakse muuhulgas liigutusi, mis meenutavad igapäevaelus vajalikke toiminguid nagu kohvitassi tõstmine, muna pannile löömine jm. Nii õpib inimene läbi virtuaalsete tegevuste ja biotagasiside taassooritama igapäevatoiminguid.

Kõnniroboteid on planeeritud Medicumi kesklinna esindusse kaks. Technobody Walker View 3.0 SCX kõnnirobot toetab patsiente, kes suudavad iseseisvalt seista ja kõndida. Abi saavad neuroloogilise kahjustusega patsiendid, aga ka puusa- või põlveliigese endoproteesi või traumaga patsiendid. Robot võimaldab kõndi hinnata, viia läbi biotagasisidega treeningut ja füsioteraapiat ning anda taastumisele hinnangut. Peatselt jõuab Medicumi kesklinna esindusse kõnnirobot Hocoma Lokomat Pro, mis loob täiskasvanud pea- ja seljaajutrauma ja insuldi patsientidele ning ka lastele võimaluse saada elukohajärgselt järjepidevat tipptehnoloogial baseeruvat taastusravi statsionaarsete raviperioodide vahel.

Lisaks taastusravi võimalustele on Medicumi kesklinna esinduses avatud muuhulgas laia funktsionaaldiagnostiliste võimalustega südame tervise, uroloogia ja vaimse tervise kabinetid. Samuti leiab keskusest naistenõuandla, nahaarsti ja krüoteraapia, veeniravi, kõrva-nina-kurguarsti, kirurgi, ortopeedi, reumatoloogi ja endokrinoloogi kabinetid. Ravitöö ja spetsialistide kohta leiab täpsemat infot uuenenud veebilehelt www.medicum.ee ning vastuvõttudele saab registreerida ka veebilehelt www.registratuur.ee.

Medicum on Eesti suurim haiglavälist üld- ja eriarstiabi pakkuv tervishoiuasutus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles