Selle toiduaine igapäevane tarbimine vähendab dementsuse tekkeriski

PM Tervis
Copy
Alzheimeri tõbi on kõige tavalisem dementsuse vorm, Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel on dementsus 50 miljonil inimesel.
Alzheimeri tõbi on kõige tavalisem dementsuse vorm, Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel on dementsus 50 miljonil inimesel. Foto: Shutterstock

Toitumisspetsialistide ja meditsiiniteadlaste meeskond Harvardi T.H. Chani rahvatervise koolist on leidnud tõendeid selle kohta, et oliiviõli igapäevane tarbimine võib vähendada dementsuse tekkevõimalusi.

Ajakirjas JAMA Network Open avaldatud uuringus analüüsis uurimisrühm tuhandete inimeste andmeid kahes eraldi terviseandmebaasis ja leidis, et inimestel, kes tarbisid iga päev vähemalt seitse grammi oliiviõli, oli väiksem tõenäosus surra dementsusse.

Varasemad uuringud on näidanud, et Vahemere dieedi järgimine võib enamiku inimeste jaoks kaasa tuua tervislikumad tervisenäitajad. Dieet julgustab tarbima kaunvilju, köögivilju, pähkleid, kala, piimatooteid ja oliiviõli. Selles uues uuringus leidis uurimisrühm tõendeid selle kohta, et oliiviõli rohke kasutamine sellistes dieetides võib olla üks kõige tähtsamaid tegureid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles