Austraalia arst: minu ajuvähki raviti mu enda meetodiga – tänaseks olen vähist vaba

PM Tervis
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Professor Richard Scolyer, kellel on diagnoositud eriti agressiivne glioblastoomi (ajukasvaja) alatüüp, on elanud kauem kui enamik patsiente. Tavaliselt jääb sellise diagnoosi saanutel elada alla aasta. Kuid teisipäeval teatas 57-aastane teadlane, et tema viimane MRT uuring ei näidanud kasvaja taasteket. «Ausalt öeldes olin ma närvilisem kui ühelgi varasemal uuringul,» rääkis ta BBC-le. «Olen lihtsalt õnnelik ja rahul... ei saaks õnnelikum olla.»

Professor Scolyer on üks riigi austatumaid meditsiinitöötajaid ja nimetati tänavu Austraalia aasta inimeseks koos oma kolleegi ja sõbra Georgina Longiga, tunnustades nende elumuutvat teadustööd melanoomiravi valdkonnas.

Austraalia melanoomiinstituudi kaasjuhtidena on duo viimase kümnendi jooksul teinud immunoteraapia alaseid uuringuid, kasutades keha immuunsüsteemi vähirakkude vastu võitlemiseks, mis on oluliselt parandanud edasijõudnud melanoomiga patsientide väljavaateid üle maailma. Nüüd on pooltel patsientidest sisuliselt võimalik haigusest paraneda, võrreldes varasema vähem kui kümne protsendiga.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles