Mida magusam e-sigareti maitse, seda kibedam tulevik

Jaana Otsa
, ajakirjanik
Copy
E-sigareti suitsetamine pole traditsioonilisest nikotiinivormist tervislikum.
E-sigareti suitsetamine pole traditsioonilisest nikotiinivormist tervislikum. Foto: Shutterstock

E-sigaretid meelitavad magusa lõhna ja ahvatlevate maitsetega, nagu puuvili, kommid ja marjad, üha rohkem ligi nooremat kasutajaskonda. Uus uuring paljastab muret tekitava tõe, millised maitsed neist on ohtlikumad ja mis peitub tegelikult nende kasutamise taga. 

Veipimine on traditsioonilise suitsetamise asemel muutunud alternatiivina üha populaarsemaks, ainuüksi Ühendkuningriigis on e-sigaretil 4,5 miljonit kasutajat. See tõus tekitab aga märkimisväärset muret tervisemõjude pärast, eriti noorte seas, kes pole kunagi suitsetanud ja arvavad, et tegemist on tervislikuma alternatiiviga. 

Nende võimalike mõjude tuvastamiseks algatati tehisintellekti kasutav projekt, et uurida veipimise ajal toimuvaid keemilisi muutusi. Kasutatud närvivõrgu tehnoloogial põhinev tehisintellekti mudel jäljendas e-vedelike maitseainete kuumenemist aurustites ja analüüsis kuumutamisel tekkivaid kemikaale.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles