Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Elu eest kohtus: Maarja inspireeriv julgus kallite ravimite kättesaamiseks

Copy
Tsüstilist fibroosi põdev Maarja Teder pöördus halduskohtusse, et kohustada tervisekassat eluks vajalike ravimite eest tasuma.
Tsüstilist fibroosi põdev Maarja Teder pöördus halduskohtusse, et kohustada tervisekassat eluks vajalike ravimite eest tasuma. Foto: Mihkel Maripuu

Möödunud aasta kevadel alustas tsüstilist fibroosi põdev Maarja Teder raske haigusega võitlemiseks rasket kohtuteekonda. Tema lugu on motiveeriv ning näitab naise vaprust, sest on Eestis üks väheseid, kes on julgenud võtta vastu selle julge otsuse. Uurime, kuidas läheb tal praegu. 

Maarja on 30-aastane naine, keda saadab raske haigus nimega tsüstiline fibroos. Hoolimata raske haigusega võitlemisest ei seisa naine kodus lootusetult, käed rüpes, vaid on otsustanud, et võtab kallite ravimite kättesaamiseks ette kohtutee ning ei unusta kõige selle kõrvalt ka elu nautida. 

Tsüstiline fibroos on pärilik haigus, mille puhul on häiritud normaalse koostisega keha sekreetide tootmine, mis omakorda mõjutab erinevate organsüsteemide toimimist, vahendab Tartu Ülikooli kliinikum. 

Tagasi üles