Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Kõrge tunnustuse pälvinud Margus Viigimaa: auliikmeks saamisel on väga tihe sõel

Copy
Pildil on professor Margus Viigimaale tunnistust üle andmas Euroopa Hüpertensiooni Ühingu president professor Guido Grassi Milaano Ülikoolist.
Pildil on professor Margus Viigimaale tunnistust üle andmas Euroopa Hüpertensiooni Ühingu president professor Guido Grassi Milaano Ülikoolist. Foto: Erakogu

«Ootamatu üllatusena ja väga suure tunnustusena valiti mind Euroopa Hüpertensiooni Ühingu 22. auliikmeks. Selles nimekirjas on olnud absoluutsed Euroopa ja maailma korüfeed,» ütleb professor Margus Viigimaa, kelle panus on olnud suur nii teadus- kui ennetustöös. 

«Meditsiinis on Euroopa erialaseltside auliikmeks saamine väga tiheda sõelaga ja see on väga suur tunnustus ka Regionaalhaiglale, Eesti Kardioloogide Seltsile ja Tallinna Tehnikaülikoolile,» nendib Viigimaa.

Tunnistus auliikmeks saamise kohta anti üle Berliinis Euroopa Hüpertensiooni Ühingu XXXIII kongressi autasustamistseremoonial 2. juunil.

Kardioloog Margus Viigimaa asutas Euroopa hüpertensiooni ühingu ektsellentsikeskuste võrgustiku aastal 2006 ja juhtis seda kaheksa aastat. Ta oli aastatel 2005-2013 Euroopa Hüpertensiooni Ühingu juhatuse liige ja Officer-at-Large. Aastal 2010 asutas ta Euroopa Hüpertensiooni Ühingu töögrupi «Hypertension and Sexual dysfunction» (Hüpertensioon ja seksuaalne düsfunktsioon–toim) ja juhatas seda 12 aastat.

Professor Margus Viigimaa pani aluse ka Eesti Hüpertensiooni Ühingule aastal 1995 ja oli selle esimene president ning hiljem juhatuse liige kuni käesoleva ajani. Talle on omistatud Euroopa hüpertensiooni spetsialisti kvalifikatsioon ja ta juhib Regionaalhaiglas asuvat Tallinna hüpertensiooni ektsellentsikeskust 2006. aastast kuni praeguseni.

Tagasi üles