Kesklinnas saab suvel harrastada palju erinevaid tasuta treeninguid

PM Tervis
Copy
Kesklinnas toimuvad suvel tasuta treeningud.
Kesklinnas toimuvad suvel tasuta treeningud. Foto: Erakogu

Järgmisest nädalast kuni augusti lõpuni saab Kesklinnas eri paigus osa võtta tasuta vabaõhutreeningutest ja tantsutundidest. Valida on kuue erineva tegevuse vahel.

Esimest korda on treeningute seas sellised sportlikud tegevused nagu kõnnijalgpall ja capoeira. Kõnnijalgpall võimaldab harrastada tuntud pallimängu rahulikumas tempos ja on populaarne just eakate seas. Tehakse ka võimlemis- ja koordinatsiooniharjutusi. Brasiiliast pärit võitluskunst capoeira arendab samuti koordinatsiooni. Tunnis lõimuvad akrobaatika, tants ja võitluselemendid, seda kõike traditsiooniliste muusikainstrumentide saatel.

«Võib esialgu tunduda, et ühe või teise ala iseloom seab piirid teatud eas või kogemuspagasiga osalejale. Kõigi trennide intensiivsus on aga sätitud ikka selliselt, et kaasa saavad lüüa igas vanuses ja vormis inimesed,» julgustas kesklinna vanem Sander Andla.

Kõnnijalgpalli saab mängida teisipäeviti 18. juunist 23. juulini Tallinna Südalinna kooli staadionil (Liivalaia 23) algusega kell 12. Treeninguid viib läbi Aleksandr Puštov või Nadežda Polkovnikova.

Capoeira treeningud toimuvad Südalinna kooli staadionil alates 12. juunist 31. juulini igal kolmapäeval kell 15. Juhendab Tallinna Capoeira spordikooli treener Artur Šarõpin.

Kolmel suveõhtul on tantsuhuvilised oodatud ka seltskonnatantsu lööma. Esimesel korral õpitakse selgeks kuni kahe paaristantsu sammud, mis järgnevas kahes tunnis käiku lastakse. Tunnid toimuvad Harju tänava haljasalal (Harju 32) 20. juunil, 18. juulil ja 22. augustil algusega kell 18.

Kui aga esialgu ei tihka proovida midagi uut, on valida ka trennide vahel, mis on varasematest aastatest juba tuttavad, rääkis linnaosavanem.

Taaskord leiavad aset joogatunnid õpetaja Krista Kösteri juhendamisel. Vabaõhujooga toimub 11. juunist 28. augustini Hirvepargis igal teisipäeval kell 19.

Inglirannas on 13. juunil pihta hakkamas salsa ja bachata treeningud algatajatele. Ladina-Ameerika rütmide saatel paneb rahva liikuma Havanamoderna tantsustuudio asutaja Hansel Rivero. Tantsutrennid toimuvad kuni 29. augustini neljapäeviti kell 19.

Terve suve jooksul toimuvad kesklinna parkides ka traditsioonilised lastehommikud. Seekord rõõmustavad lapsi värskes õhus lõbusate mängudega Mullimeister.ee erinevad tegelaskujud.

Lastehommikud algavad kell 12 ja toimuvad 16. juunil Falgi pargis, 23. juunil Asula tn 13 mänguväljakul, 30. juunil Vaikses pargis, 7. juulil Politseipargis, 14. juulil Koidu pargis, 21. juulil Lastekodu tn 32 haljasalal, 28. juulil Lembitu pargis, 4. augustil Tuvi pargis, 11. augustil Tiigiveski pargis, 18. augustil Kiikri tn 2a juures ja 25. augustil Tornide väljakul.

Suvetegevustele registreeruma ei pea. Halva ilma korral võivad tegevused ära jääda. Täpsema info leiab Tallinna Kesklinna Valitsuse Facebooki lehelt.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles