Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

JAANIPÄEVA RETSEPT Pane lauale grillitud kana ja kapsasteik

Copy
Grillitud kana ja kapsasteik.
Grillitud kana ja kapsasteik. Foto: Erakogu/Irina Tamme/Fitlap

Fitlapi toitumisnõustaja Irina Tamme jagab maitsvat grillitud kana ja kapsasteiki retsepti. Üks portsjon on 425 kcal. 

Vaja läheb:

  • 125g broilerikintsuliha kondita (nahata)
  • 115g kartulit
  • 260g kapsast
  • 3g õli
  • 50g maitsestamata jogurtit (rasva 2,6%)
  • 6g mett
  • 5g küüslauku
  • maitseained: Teriyaki kaste, pipar, till, sojakaste, sool, apelsinikoor

Valmistamine:

  • Sega kokku sojakaste (portsjoni kohta 5 g), Teriyaki kaste (portsjoni kohta 10 g), mesi, riivitud apelsinikoor (portsjoni kohta 1 tl).
  • Aseta kanatükid marinaadi, sega korralikult läbi (või hõõru kätega) ja lase maitsestuda paar tundi, võimalusel üleöö.
  • Koori kartul (kui kasutad värsket, siis kraabi kergelt või pese lihtsalt korralikult puhtaks) ja keeda soolvees poolpehmeks.
  • Soovi korral lõika kartul sektoriteks.
  • Lõika kapsast ca 1-1,5 cm paksused steigid. Määri kartulitele ja kapsale peale veidike õli ja maitsesta soola ning pipraga.
  • Grilli kartulit grillpannil või fooliumalusel (pane põhja küpsetuspaber) ning kapsast grillresti vahel. Jälgi, et kapsas mustaks ei läheks ning keera seda mitmeid kordi.
  • Grilli ka kana.
  • Sega kokku maitsestamata jogurt, sool, purustatud küüslauk ja hakitud till.
  • Serveeri kana, kartulit ja kapsasteiki jogurtikastmega.
Tagasi üles