Skip to footer
Saada vihje

JAANIPÄEVA RETSEPT Pane lauale grillitud kana ja kapsasteik

Grillitud kana ja kapsasteik.

Fitlapi toitumisnõustaja Irina Tamme jagab maitsvat grillitud kana ja kapsasteiki retsepti. Üks portsjon on 425 kcal. 

Vaja läheb:

  • 125g broilerikintsuliha kondita (nahata)
  • 115g kartulit
  • 260g kapsast
  • 3g õli
  • 50g maitsestamata jogurtit (rasva 2,6%)
  • 6g mett
  • 5g küüslauku
  • maitseained: Teriyaki kaste, pipar, till, sojakaste, sool, apelsinikoor

Valmistamine:

  • Sega kokku sojakaste (portsjoni kohta 5 g), Teriyaki kaste (portsjoni kohta 10 g), mesi, riivitud apelsinikoor (portsjoni kohta 1 tl).
  • Aseta kanatükid marinaadi, sega korralikult läbi (või hõõru kätega) ja lase maitsestuda paar tundi, võimalusel üleöö.
  • Koori kartul (kui kasutad värsket, siis kraabi kergelt või pese lihtsalt korralikult puhtaks) ja keeda soolvees poolpehmeks.
  • Soovi korral lõika kartul sektoriteks.
  • Lõika kapsast ca 1-1,5 cm paksused steigid. Määri kartulitele ja kapsale peale veidike õli ja maitsesta soola ning pipraga.
  • Grilli kartulit grillpannil või fooliumalusel (pane põhja küpsetuspaber) ning kapsast grillresti vahel. Jälgi, et kapsas mustaks ei läheks ning keera seda mitmeid kordi.
  • Grilli ka kana.
  • Sega kokku maitsestamata jogurt, sool, purustatud küüslauk ja hakitud till.
  • Serveeri kana, kartulit ja kapsasteiki jogurtikastmega.
Kommentaarid
Tagasi üles