Fitlapi toitumisnõustaja Irina Tamme jagab maitsvat grillitud kana ja kapsasteiki retsepti. Üks portsjon on 425 kcal.
JAANIPÄEVA RETSEPT ⟩ Pane lauale grillitud kana ja kapsasteik
Vaja läheb:
- 125g broilerikintsuliha kondita (nahata)
- 115g kartulit
- 260g kapsast
- 3g õli
- 50g maitsestamata jogurtit (rasva 2,6%)
- 6g mett
- 5g küüslauku
- maitseained: Teriyaki kaste, pipar, till, sojakaste, sool, apelsinikoor
Valmistamine:
- Sega kokku sojakaste (portsjoni kohta 5 g), Teriyaki kaste (portsjoni kohta 10 g), mesi, riivitud apelsinikoor (portsjoni kohta 1 tl).
- Aseta kanatükid marinaadi, sega korralikult läbi (või hõõru kätega) ja lase maitsestuda paar tundi, võimalusel üleöö.
- Koori kartul (kui kasutad värsket, siis kraabi kergelt või pese lihtsalt korralikult puhtaks) ja keeda soolvees poolpehmeks.
- Soovi korral lõika kartul sektoriteks.
- Lõika kapsast ca 1-1,5 cm paksused steigid. Määri kartulitele ja kapsale peale veidike õli ja maitsesta soola ning pipraga.
- Grilli kartulit grillpannil või fooliumalusel (pane põhja küpsetuspaber) ning kapsast grillresti vahel. Jälgi, et kapsas mustaks ei läheks ning keera seda mitmeid kordi.
- Grilli ka kana.
- Sega kokku maitsestamata jogurt, sool, purustatud küüslauk ja hakitud till.
- Serveeri kana, kartulit ja kapsasteiki jogurtikastmega.