Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

JAANIPÄEVA RETSEPT Proovi liha asemel hõrku grillitud valget kala pestomarinaadis koos köögiviljadega

Copy
Grillitud valge kala pestomarinaadis köögiviljadega.
Grillitud valge kala pestomarinaadis köögiviljadega. Foto: Erakogu/Irina Tamme/Fitlap

Fitlapi toitumisnõustaja Irina Tamme jagab hõrku retsepti, milleks on grillitud valge kala pestomarinaadis koos köögiviljadega. Üks portsjon on 425 kcal. 

Vaja läheb:

  • 135g pangasiuse fileed
  • 145g kartulit
  • 17g pestot
  • 5g õli
  • 80g paprikat
  • 80g kirsstomateid
  • 90g suvikõrvitsat
  • 35g punast sibulat
  • sidrunit
  • maitseained: sool, pipar

Valmistamine:

  • Koori kartul (kui kasutad värsket, siis kraabi kergelt või pese lihtsalt korralikult puhtaks) ning keeda soolvees poolpehmeks.
  • Lõika veidi jahtunud kartul sektoriteks.
  • Lisa kartuli juurde suuremateks tükkideks lõigatud paprika, suvikõrvits, punane sibul ja terved kirsstomatid.
  • Lisa köögiviljadele pesto ja sega läbi. Võimalusel lase mõned minutid maitsestuda.
  • Grilli köögivilju grillpannil või fooliumalusel (pane põhja küpsetuspaber).
  • Maitsesta kala soola ja pipraga ning pane peale sidruniviilud.
  • Grilli kala grillresti vahel (keera aeg-ajalt ja arvesta, et kala küpseb kiirelt) või mässi see küpsetuspaberisse ning siis omakorda fooliumisse.
  • Serveeri kala köögiviljadega.
Tagasi üles