Skip to footer
Saada vihje

JAANIPÄEVA RETSEPT Proovi liha asemel hõrku grillitud valget kala pestomarinaadis koos köögiviljadega

Grillitud valge kala pestomarinaadis köögiviljadega.

Fitlapi toitumisnõustaja Irina Tamme jagab hõrku retsepti, milleks on grillitud valge kala pestomarinaadis koos köögiviljadega. Üks portsjon on 425 kcal. 

Vaja läheb:

  • 135g pangasiuse fileed
  • 145g kartulit
  • 17g pestot
  • 5g õli
  • 80g paprikat
  • 80g kirsstomateid
  • 90g suvikõrvitsat
  • 35g punast sibulat
  • sidrunit
  • maitseained: sool, pipar

Valmistamine:

  • Koori kartul (kui kasutad värsket, siis kraabi kergelt või pese lihtsalt korralikult puhtaks) ning keeda soolvees poolpehmeks.
  • Lõika veidi jahtunud kartul sektoriteks.
  • Lisa kartuli juurde suuremateks tükkideks lõigatud paprika, suvikõrvits, punane sibul ja terved kirsstomatid.
  • Lisa köögiviljadele pesto ja sega läbi. Võimalusel lase mõned minutid maitsestuda.
  • Grilli köögivilju grillpannil või fooliumalusel (pane põhja küpsetuspaber).
  • Maitsesta kala soola ja pipraga ning pane peale sidruniviilud.
  • Grilli kala grillresti vahel (keera aeg-ajalt ja arvesta, et kala küpseb kiirelt) või mässi see küpsetuspaberisse ning siis omakorda fooliumisse.
  • Serveeri kala köögiviljadega.
Kommentaarid
Tagasi üles