Fitlapi toitumisnõustaja Irina Tamme jagab hõrku retsepti, milleks on grillitud valge kala pestomarinaadis koos köögiviljadega. Üks portsjon on 425 kcal.
JAANIPÄEVA RETSEPT ⟩ Proovi liha asemel hõrku grillitud valget kala pestomarinaadis koos köögiviljadega
Vaja läheb:
- 135g pangasiuse fileed
- 145g kartulit
- 17g pestot
- 5g õli
- 80g paprikat
- 80g kirsstomateid
- 90g suvikõrvitsat
- 35g punast sibulat
- sidrunit
- maitseained: sool, pipar
Valmistamine:
- Koori kartul (kui kasutad värsket, siis kraabi kergelt või pese lihtsalt korralikult puhtaks) ning keeda soolvees poolpehmeks.
- Lõika veidi jahtunud kartul sektoriteks.
- Lisa kartuli juurde suuremateks tükkideks lõigatud paprika, suvikõrvits, punane sibul ja terved kirsstomatid.
- Lisa köögiviljadele pesto ja sega läbi. Võimalusel lase mõned minutid maitsestuda.
- Grilli köögivilju grillpannil või fooliumalusel (pane põhja küpsetuspaber).
- Maitsesta kala soola ja pipraga ning pane peale sidruniviilud.
- Grilli kala grillresti vahel (keera aeg-ajalt ja arvesta, et kala küpseb kiirelt) või mässi see küpsetuspaberisse ning siis omakorda fooliumisse.
- Serveeri kala köögiviljadega.