Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

JAANIPÄEVA RETSEPT Imemaitsev peekonisse mähitud valge kala sooja kruubisalatiga

Copy
Peekonisse mähitud valge kala sooja kruubisalatiga.
Peekonisse mähitud valge kala sooja kruubisalatiga. Foto: Erakogu/Irina Tamme/Fitlap

Fitlapi toitumisnõustaja Irina Tamme soovitab jaanipäeval proovida peekonisse mähitud valge kala sooja kruubisalatiga. Üks portsjon on 425 kcal. 

Vaja läheb:

  • 135g pangasiuse fileed
  • 35g odrakruupe (kuivainena)
  • 170g brokolit
  • 25g toorsuitsupeekonit (rasva 18%)
  • 30g hapukoort (rasva 10%)
  • 80g punast sibulat
  • maitseained: sool, pipar

Valmistamine:

  • Keera valge kala tükkidele ümber peekoniribad. Ära tükke liialt väikeseks tee, siis ei jää kala kuiv.
  • Võid pangasiuse filee pikkupidi pooleks voltida ja peekoni ümber mässida.
  • Jaota brokoli väiksemateks õisikuteks.
  • Koori punane sibul ja lõika neljaks, tõmba kihid lahti.
  • Maitsesta brokolit ja sibulat soola ja pipraga.
  • Grilli kala grillresti vahel seda aegajalt keerates ning köögiviljad grillpannil või fooliumalusel (pane aluse sisse küpsetuspaber).
  • Keeda võimalusel samal ajal kruubid soolvees valmis. Võid need ka varem valmis keeta ja hiljem soojedada.
  • Sega kruubid grillitud brokoli, sibula ning hapukoorega. Soovi korral maitsesta veel soola ja pipraga.
  • Serveeri sooja salatit peekonisse mähitud kalaga.
Tagasi üles