Fitlapi toitumisnõustaja Irina Tamme soovitab jaanipäeval proovida peekonisse mähitud valge kala sooja kruubisalatiga. Üks portsjon on 425 kcal.
JAANIPÄEVA RETSEPT ⟩ Imemaitsev peekonisse mähitud valge kala sooja kruubisalatiga
Vaja läheb:
- 135g pangasiuse fileed
- 35g odrakruupe (kuivainena)
- 170g brokolit
- 25g toorsuitsupeekonit (rasva 18%)
- 30g hapukoort (rasva 10%)
- 80g punast sibulat
- maitseained: sool, pipar
Valmistamine:
- Keera valge kala tükkidele ümber peekoniribad. Ära tükke liialt väikeseks tee, siis ei jää kala kuiv.
- Võid pangasiuse filee pikkupidi pooleks voltida ja peekoni ümber mässida.
- Jaota brokoli väiksemateks õisikuteks.
- Koori punane sibul ja lõika neljaks, tõmba kihid lahti.
- Maitsesta brokolit ja sibulat soola ja pipraga.
- Grilli kala grillresti vahel seda aegajalt keerates ning köögiviljad grillpannil või fooliumalusel (pane aluse sisse küpsetuspaber).
- Keeda võimalusel samal ajal kruubid soolvees valmis. Võid need ka varem valmis keeta ja hiljem soojedada.
- Sega kruubid grillitud brokoli, sibula ning hapukoorega. Soovi korral maitsesta veel soola ja pipraga.
- Serveeri sooja salatit peekonisse mähitud kalaga.