«Kui harjased tungivad läbi soolestiku ja pääsevad läbi soolestiku teisest küljest, olete loonud väikese ava, et teie soolestikus olevad bakterid ja sisu saaksid välja imbuda,» ütles Adkins. See võib põhjustada eluohtlikku infektsiooni, mida nimetatakse peritoniidiks.
«See on hädaolukord, mis vajab kindlasti operatsiooni,» ütles Jamehdor. «See on kohutav vigastus.»
«Kui abi hilineb, võib see olla katastroofiline,» lisas Adkins.
Kas on parem grilli puhastamist vältida? Grilli puhastamata jätmine pärast selle kasutamist ei ole lahendus. Tegelikult ütles grillimisretseptide ja -juhendite veebisaidi Grilling Montana asutaja Paul Sidoriak Healthile, et enne iga kasutamist peaksite oma grilli puhastama. Põhjus? Ohutus.
«Peseme oma potte ja panne pärast iga kasutuskorda, et toidujäägid meid haigeks ei teeks ja samad puhastusstandardid peaksid vastama ka grillile,» ütles ta. Sidoriak ütles, et toidujäägid, õlid ja osaliselt põletatud tükid, mis grilli külge kinnituvad, rääsuvad kiiresti.
Kuidas grilli ohutult puhastada?
Jamehdor soovitab grilli puhastamiseks kasutada grilllappe või investeerida grillharjasse, mis ei sisalda harjaseid. «Neil on selliseid, millel on käsn või rätikumaterjal, mida saab grilli peale hõõruda,» ütles ta. «Metalseid osi ega tükke pole.»
Adkins ütles, et abiks võivad olla ka keraamilised kivid ja kotiriie, eriti kui kasutate neid siis, kui olete toiduvalmistamise lõpetanud ja grill on veel soe.
Kui teil on ainult traatgrillhari, soovitab Sidoriak proovida seda näpunäidet: puhastage grill oma traatharjaga, seejärel tehke alumiiniumfooliumist umbes rusikasuurune pall ja tehke sellega teine käik üle grilli restide. «Pöörake hoolikalt tähelepanu kinnijäänud toidule või ebatasastele grillresti pindadele,» ütles ta.
Sidoriak ütles, et sellest fooliumikuuliga resti puhastamisest peaks piisama, et vabastada peaaegu kõik selle külge kinnijäänud asjad. Adkinsi sõnul on ka hea mõte grilli enne kasutamist hoolikalt kontrollida traatharjaste suhtes.