Innofond toetab tervisevaldkonda edendavaid vähiravi projekte

BNS
Copy
Riigisekretär Taimar Peterkop Stenbocki majas.
Riigisekretär Taimar Peterkop Stenbocki majas. Foto: Sander Ilvest

Riigikantselei avaliku sektori innovatsioonifond toetab kaheksat kevadisse vooru esitatud innovatsiooniprojekti, mida hakatakse koos teadlaste ja ettevõtetega edasi arendama ja katsetama ning esimest korda esitati projektid ka tervisesektorist, täpsemalt vähiravi valdkonnast.

«Andmete ja tehisintellekti kasutuselevõtuga püüame tõhustada avalikke teenuseid, uute tehnoloogiate kasutuselevõtuga leevendada tööjõu nappust. Lisaks peaksid innovatsiooni tehtud investeeringud edaspidi aitama riigi ressursse kokku hoida,» kommenteeris riigikantselei innofondi poolt rahastavat projektivooru riigisekretär Taimar Peterkop.

«Loodame, et tänu uues projektivoorus sõelale jäänud projektidele paranevad tervisesektoris Eesti inimeste ravivõimalused, õpilased saavad koolis kasutada kaasaegsemat õppevara, leiame leevendust politseinike nappusele ning nii mitmeski valdkonnas oskame tulevikus andmeid tõhusamalt kasutusele võtta ja seeläbi ressursse kokku hoida,» lisas Peterkop.

«Suurem töö on alles ees, täpsemaid lahendusi hakatakse arendama koos ettevõtete ja teadlastega. Innovatsiooniprojektide puhul ei saa kohe olla kindel, kas ja missuguse lahenduseni jõutakse, see selgub katsetamise ja praktika käigus,» selgitas riigisekretär.

Ta lisas, et innovatiivne, uuendustele avatud hoiak aitab hakkama saada tänases muutuvas keskkonnas, kus senised lahendused enam sageli ei tööta ja pidevalt tuleb katsetada uusi.

Koos käesolevate projektidega on innovatsioonifondist rahastatud kokku 18 projekti. Esimesed projektid peaksid jõudma oodatavate tulemusteni 2025. aastal.

Riigikantselei innovatsioonifond toetab uuenduslike lahenduste leidmist, arendamist ja katsetamist avalikus sektoris, et leida lahendused Eesti arengustrateegias "Eesti 2035" toodud murekohtadele. Projektid viiakse ellu projektiideede esitajate ja riigikantselei koostöös, lahenduste pakkujad leitakse hangetega.

Tagasi üles