Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Teismeliste vanemad saavad vaimste tervise esmaabi koolitust

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Colonna Heategevusfondi toetusel toimuvad vaimse tervise esmaabi koolitused annavad teismeliste vanematele vajalikud teadmised ja oskused, et märgata ja toetada last vaimse tervise raskuste korral.

Koolitusele saab registreeruda veebilehel https://esmaabi.peaasi.ee/registreeri-koolitusele/.

«Vajadus sellise koolituse jaoks on selgelt olemas, sest teismelise lapse mõistmine võib olla keeruline. Temaga võib olla raske kontakti saada, omavaheline suhtlemine ja teismelise tegeliku enesetunde mõistmine võib osutuda raskeks. Vaimse tervise esmaabi koolitusel saab lapsevanem teadmisi teismelise arengufaasi eripärade, levinumate vaimse tervise murede ja häirete, häbimärgistamise ja abi andmise võimaluste kohta,» rääkis vaimse tervise portaali Peaasi.ee tegevjuht, kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.

«Koolitusel õpitakse ka, kuidas iseennast lapsevanemana paremini hoida ja mida enda toetamiseks teha saab,» lisas ta.

Vaimse tervise esmaabi on õpitav oskus, mis koosneb konkreetsetest sammudest, kuidas märgata ja toetada vaimse tervise murega inimest. Teismeliste laste vanematele suunatud vaimse tervise esmaabi koolitusel pööratakse võrreldes tavapäraste koolitustega enam tähelepanu sellele, et kontakti saamine võib teismelisega olla keerulisem ning lapsevanemana ollakse lapsega emotsionaalselt seotud teistsugusel viisil, mis omakorda võib mõjutada vanemaid endid ja teeb eriti oluliseks enesehoiu oskused.

Vaimse tervise esmaabi koolitusi viivad läbi Peaasi.ee vaimse tervise esmaabi koolitaja sertifikaadiga koolitajad.

Vaimse tervise esmaabi koolituste korraldamiseks annetas Colonna Heategevusfond Peaasi.ee-le 131 360 eurot, mis võimaldab lisaks lapsevanematele pakkuda vaimse tervise esmaabi koolitusi ka teismelistele endile.

Peaasi.ee tegeleb vaimse tervise edendamise, probleemide ennetuse, varase sekkumise ja häbimärgistamise vähendamisega ühiskonnas. Peaasi.ee on pälvinud oma tegevusega 2020 aasta tervisesõbra tiitli ning presidendi sotsiaaltöö aastapreemia. 2020. aasta lõpus tunnustati Peaasi.ee-d kodanikuühiskonna aasta tegija ja aasta vabaühenduse tiitlitega.

Tagasi üles